PRED OGLEDALOM

Anamarija Asanović: Rihanna, Severina i Rozga su ikone stila

Za mene je lijepa žena ona koja je pronašla mir, živi slobodno i radi ono što voli. A njezino se zadovoljstvo uvijek odražava na izgled – kaže splitska dizajnerica Anamarija Asanović (24), koja je po svemu sudeći vrlo zadovoljna mlada žena.

Modni dizajn diplomirala je na Istituto Marangoni u Milanu, a nakon što je svoje kreacije predstavila u Hrvatskoj, prije nekoliko mjeseci preselila je u Istanbul gdje za modnu kuću Perspective kreira večernje haljine. Zbog talenta i atraktivnog izgleda nedavno je postala zaštitno lice za australsku kozmetiku Aussie.

KAO HUREM Moj je modni izričaj mješavina raznih stilova i utjecaja: boemštine, retra, glam rocka… Najvažnije mi je da se ne ponavljam, a svaku odjevnu kombinaciju stoga upotpunim nakitom. Trenutačno me oduševljava orijentalni, kakav u ‘Sulejmanu Veličanstvenom’ nosi sultanija Hurem.

MIRISI AUSTRALIJE Najdraža linija iz Aussie asortimana mi je Miracle Moist, a omiljeni proizvod 3 Minute Miracle Reconstructor. Riječ je o preparatu s uljem makadamije i ekstraktom metvice koji u samo tri minute ‘oživljava’ vlasi. Kosu čini mekom i sjajnom, omogućuje lakše raščešljavanje, a miris mu je božanstven.

IKONA STILA Među zvijezdama iz svjetskog show businessa za mene je broj jedan pjevačica Rihanna – zbog svojih stilskih igri i hrabrih odabira modnih kombinacija. A od domaćih zvijezda najviše mi se sviđa Severina, koja objedinjuje glamur, eleganciju i seksepil, te romantično-nježna Jelena Rozga. Rado bih je vidjela u nekim svojim kreacijama.

NJEGA LICA Svakih šest mjeseci pronađem neki novi preparat za njegu lica koji mi odgovara, a trenutačno su to hidratantne kreme Chanel. S tenom inače nemam problema, a od šminke koristim samo maskaru, rumenilo i sjajilo. I u posebnim prigodama – crveni ruž.

NJEŽNO I SNAŽNO Pri izboru parfema odlazim u krajnost. Katkad mi odgovaraju nježni i prozračni parfemi Jo Malone, a katkad snažni muški – kao što je Chanel Egoiste.

SLATKI ŽIVOT Obožavam tursku kuhinju, a najviše slastice – baklavu, halvu, lokum… Nemam problema sa suvišnim kilogramima jer svakodnevno treniram crossfit, vrstu tjelovježbe koja se temelji na sirovoj snazi i vojničkom drilu. To će mi biti najbolja priprema za ljetno razotkrivanje.

Damir Leljak

Foto: Ante Burazin

Linker
26. travanj 2024 22:20