UFC

(FOTO) Zasad ništa od borbe između Maddalene i Rakhmonova: Australac naišao na ozbiljne komplikacije nakon loma ruke

Jack Della Maddalena | infekcija Jackove ruke

 Instagram (jack Della Maddalena)
Sjajni UFC-ov velteraš iz Australije slomio je ruku tijekom prošlog nastupa, ali infekcija usporava njegov oporavak

Drugom polovicom osmog mjeseca, konkretnije, 18. kolovoza UFC će gostovati u Perthu. UFC 305 naziv je eventa koji će se održati u Australiji i za očekivati je kako će ‘‘matchmakeri‘‘ složiti jako dobar ‘‘fight card‘‘ za tu priredbu.

Društvenim mrežama i medijima kruže ‘‘šuškanja‘‘ o glavnoj borbi večeri. Priredbu bi trebali predvoditi Dricus Du Plessis i Israel Adesanya, a ulog je Dricusova titula prvaka u srednjoj kategoriji. Radi se o uistinu velikom meču, ako uzmemo u obzir sav animozitet i ‘‘trzavice‘‘ na relaciji Du Plessis - Adesanya, kao i samu kvalitetu obojice boraca.

Još jedan od velikih mečeva koji je bio u igri za taj event, bio je onaj između Shavkata Rakhmonova i Jacka Della Maddalene. Još u trećem mjesecu ove godine, nakon što je porazio Gilberta Burnsa, Maddalena je javno prozvao Rakhmonova. Kazahstanac je prihvatio prozivku, čekali smo reakciju UFC-a i pretpostavljali smo kako čuvaju taj meč za UFC 305.

Možda su stvarno i čuvali taj meč za UFC 305, ali Maddalena ipak neće moći nastupiti u svom rodnom gradu. Sjajni Australac danas se oglasio putem Instagrama i pritom je otkrio kako se već neko vrijeme muči s ozljedom ruke, točnije, s infekcijom koja je uslijedila nakon operacije. Podsjećamo, Maddalena je u meču protiv Gilberta Burnsa slomio lijevu ruku, točnije lakatnu kost (lat. ulna).

Kako Jack danas navodi, operaciju je odradio tjedan dana nakon UFC 299 eventa. Deset dana kasnije rana se počela otvarati što je bila naznaka da je došlo do infekcije. Morao je Jack odraditi još jednu operaciju tijekom koje su očistili ranu i kost, a zamijenjena je i metalna pločica koju su mu postavili nakon prve operacije. Devet dana Maddalena je ostao u bolnici konzumirajući antibiotike i činilo se da je infekcija pod kontrolom.

Tijekom narednih pet tjedana nakon izlaska iz bolnice, u nekoliko navrata stvarali su se apscesi na rani koji su pravovremeno tretirani, rana je očišćena i umotana u zavoj. Prije dva dana došlo je do skidanja zavoja, ali rana je izgledala još lošije nego prije i Maddalena je morao biti podvrgnut novoj operaciji kako bi uklonili inficirano tkivo i dio kosti koji je također zahvaćen bakterijom.

Maddalena će morati proći još jednu ili dvije operacije kako bi se dodatno uklonilo zaraženo tkivo, a time je Jack službeno potvrdio kako neće nastupiti na UFC 305 eventu u Perthu.

‘‘Teško je to prožvakati. U ovom trenutku fokusiran sam na oporavak. Pustit ću svome tijelu i kosti da se oporave, a moja ruka trebala bi se vratiti na 100 posto za 12 tjedana, ako sve pođe po planu. I dalje sam motiviran da odradim meč prije kraja ove godine, a nadam se najtežem izazovu koji zapravo ima najviše smisla.‘‘, poručuje Maddalena priloživši nekoliko fotografija i kraću snimku tretiranja rane.

Nadamo se uspješnom i što bržem oporavku Jacka Della Maddalene. Sigurno nije lako kada se jedna ozljeda dodatno zakomplicira u ovoj mjeri, ali vjerujemo da će sve poći po planu i da ćemo Maddalenu gledati unutar kaveza prije završetka 2024.

Linker
18. lipanj 2024 11:33