UFC

Wilderov trener odgovorio na kritike koje pristižu na subotnji nastup: ‘Najveći problem je bio Joseph Parker‘

Deontay Wilder vs. Joseph Parker 

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Nema sumnje da je Joseph Parker te večeri došao s odličnom taktikom koju je i sproveo u djelo, no Wilder je bio taj koji mu je to dopustio

Puno kritika dobivaju Deontay Wilder i njegov trener Malik Scott nakon prošlotjedne katastrofalne izvedbe protiv Josepha Parkera. Wilder se u meču pojavio jako loš i statičan, bez stvarne prijetnje Parkeru u niti jednom trenutku meča. Parker je to iskoristio na najbolji mogući način i slavio odlukom sudaca, a Wildera se sada uvelike kritizira.

Međutim, spomenuti trener Scott ne krivi svog boksača u potpunosti za takav poraz. Jučer je rekao kako i Parkeru treba odati priznanje za odličan nastup, ali je i pokušao dokučiti što je stvaralo problem Wilderu te večeri.

‘‘Deontay nije mogao povući okidač kako smo trenirali, a moramo dati i priznanje je**nom protivniku. Može li netko reći da je bio u ringu s jednim Josephom Parkerom? To je bila jako, jako opasna borba za prihvatiti u tako kratkom vremenskom periodu. Ne, po mom mišljenju, najveći problem je bio Joseph Parker i njegov trener i njihova taktika u kojoj su nastojali izbjeći nepotrebne udarce i kontre‘‘, rekao je Scott za Fight Hype.

‘‘Problem je bio Joseph Parker. Kada se sve zbroji i oduzme, borio se s tipom koji nije bio aktivan dvije godine. To je realnost. Je li zato izgubio? Ne mogu to reći jer ne želim borcima oduzimati zasluge, pogotovo za posao koji je Joe Parker napravio‘‘, pojasnio je.

Nema sumnje da je Joseph Parker te večeri došao s odličnom taktikom koju je i sproveo u djelo, no Wilder je bio taj koji mu je to dopustio. Njegova poznata desnica nije uopće došla do izražaja niti je prijetila Parkeru, tako da kritike koje sada dobivaju on i njegov trener, nimalo ne čude.

Linker
07. lipanj 2024 03:59