K1 i Boks

Što je iduće za Josepha Parkera? Promotor tvrdi: ‘Fanovi žele revanš protiv Joshue, borio se sa svima‘

Anthony Joshua i Joseph Parker

 Huw Fairclough/Alamy/Alamy/Profimedia
S obzirom da ima 31 godinu i da se u teškoj kategoriji uistinu borio s mnogim velikim imenima, sigurno neće biti velikih problema oko pronalaska njegovog idućeg protivnika

Nedavno je Joseph Parker na velikoj pozornici u Rijadu došao do ogromne pobjede svladavši Deontayja Wildera odlukom sudaca nakon što mu je neutralizirao sva oružja i učinio ga bespomoćnim. Dokazao je tom prilikom da je podcijeniti ga užasna ideja, a to je Wilder osjetio na svojoj koži.

S obzirom na veliku pobjedu, sada je odlučio tražiti veliki meč. 2018. godine je Parker izgubio od Joshue dok je ovaj bio u najvećem naletu, a Parkerov promotor David Higgins sada tvrdi da je Joseph zaslužio revanš:

‘‘Joseph je zaslužio taj meč protiv Anthonyja Joshue, a i Saudijci žele vidjeti kako bi on izgledao protiv Joshue. Možda neće biti sljedeći, možda će trebati napraviti još posla, ali mislim da je to borba koju fanovi žele vidjeti‘‘, rekao je Higgins za Sky Sports.

‘‘Što se tiče ostalih protivnika, Joseph će se boriti sa svima te kada pogledate imena na njegovom rezimeu, uključujući Dereka Chisoru dvaput, Joycea, Joshuu, Wildera, Whytea, lista je podugačka. Ima tek 31 godinu, a s Joshuom će se boriti vrlo brzo. Svi znaju da bi se Joseph s njim borio u sljedećem meču, ali ne znam je li to opcija. Mi ćemo svakako razmotriti sve opcije i vidjet ćemo što će se izdvojiti‘‘, dodao je.

S obzirom da ima 31 godinu i da se u teškoj kategoriji uistinu borio s mnogim velikim imenima, sigurno neće biti velikih problema oko pronalaska njegovog idućeg protivnika. Joshua definitivno neće biti taj, no postoje i drugi mečevi koji bi za ovog Novozelanđanina bili jako dobre opcije.

Linker
14. svibanj 2024 17:14