UFC

(VIDEO) Stipe Miočić podijelio snimke s teških priprema za borbu koja će odlučiti tko je najveći u povijesti!

Stipe Miočić

 Screenshot/Stipe Miočić Instagram
Stipe je postao najuspješniji UFC teškaš u povijesti organizacije, a sada se bori protiv najopasnijeg MMA borca svih vremena - kakav kraj jedne veličanstvene karijere!

Stipe Miočić (20-4) je najuspješniji UFC teškaš u najjačoj MMA promociji na svijetu. To je postigao obranivši titulu prvaka teške kategorije tri puta zaredom, a to u povijesti UFC-a nitko osim njega nije uspio. Osvojio je naslov prvaka u svibnju 2016. godine na UFC-u 198 nokautiravši Fabricija Werduma u prvoj rundi, a zatim je uspješno zadržao pojas u svom posjedu iduće dvije godine.

Titulu je obranio od velikih MMA imena, prvi koji je pokušao skinuti Stipu s trona bio je legendarni Alistair Overeem u rujnu 2016. godine. Overeem je zaustavljen u prvoj rundi nakon brutalnog Stipinog ‘‘ground-and-pounda‘‘.

Nakon nizozemske MMA legende, drugi po redu bio je bivši UFC prvak, Junior Dos Santos. Na UFC-u 211 u svibnju 2017. godine, ‘‘Cigano‘‘ također nije preživio prvu rundu, Hrvat s američkom putovnicom zaustavio je Brazilca nokautom za nešto manje od dvije i pol minute borbe.

Treća obrana bila je u siječnju 2018. godine, a izazivač je bio Francis Ngannou. Stipe je tada demonstrirao pravu ‘‘malu školu‘‘ hrvanja - svih pet rundi je rušio, kontrolirao i ‘‘ground-and-poundom‘‘ mučio Kamerunca koji nije imao odgovor na Miočićeve napade.

Vladavina na tronu teške kategorije je završila šest mjeseci kasnije kada je Daniel Cormier nokautom zaustavio Stipu u prvoj rundi. To je potaknulo trilogiju s Cormierom - u kolovozu 2019. godine Stipe je uzvratio nokautom u četvrtoj rundi i vratio svoju titulu, a godinu dana kasnije pobijedio je i u trećoj borbi protiv ‘‘DC-a‘‘ jednoglasnom sudačkom odlukom.

U ožujku 2021. godine imao je svoju posljednju borbu. Tada je izgubio svoj pojas prvaka u drugoj borbi protiv Ngannoua. Ngannou, sada puno iskusniji i napredniji, zaustavio je hrvatsko-američkog borca brutalnim nokautom u drugoj rundi.

Tri i pol godine kasnije dolazimo do današnjeg trenutka. Stipe Miočić, kao najuspješniji UFC teškaš u povijesti organizacije, ulazi u borbu protiv čovjeka kojeg većina ljudi smatra (s dobrim argumentima) najvećim MMA borcem svih vremena - Jona Jonesa. Njihova borba će se održati u njujorškom Madison Square Gardenu 16. studenog na UFC-u 309.

Pobjednik tog meča će ostaviti budućim generacijama ogromno nasljeđe. Pobjednik tog meča će sveukupno imati najveće i najznačanije postignuće u svijetu mješovitih borilačkih vještina.

Kako se Miočić priprema za svoj vrlo vjerojatno posljednji meč u karijeri, barem malo nam je otkrio u videima koje je objavio na svojem Instagram profilu. Oba videa pogledajte niže.

Linker
26. rujan 2024 23:32