UFC

(VIDEO) Postaje li Du Plessis kralj ‘trash talka‘? Israel Adesanya briznuo je u plač nakon prepirke s Dricusom!

Dricus Du Plessis (lijevo) | Israel Adesanya (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvak UFC-ove srednje kategorije početkom godine "uvukao se pod kožu" Seana Stricklanda, a sada nešto slično radi Israelu Adesanyi

Tenzije između Dricusa Du Plessisa i Israela Adesanye više od godinu dana su visoke i postojane, ali danas su dosegle novu razinu. Još od prošle godine traju prepirke Dricusa i Adesanye po pitanju "prvog UFC prvaka koji je donio pojas u Afriku".

Du Plessis je isticao kako je on taj, jer Francis Ngannou, Kamaru Usman i Israel Adesanya ne žive u Africi, ne treniraju tamo i "ne udišu taj zrak". Dricus Du Plessis s druge strane i dalje je stanovnik Južnoafričke Republike i početkom ove godine donio je UFC-ov pojas u JAR.

Adesanya kao netko tko se silno ponosi svojim afričkim korijenima teško podnosi takve Dricusove izjave i tenzije su se stvorile na račun toga. U ranim nedjeljnim satima Du Plessis i Adesanya odmjerit će snage u kavezu, ali tijekom danas održane konferencije za medije, napetost je postala barem dvostruko veća.

Dobar dio konferencije za medije nije bilo nekakvih specijalnih verbalnih sukoba. Sjetit će se mnogi, tako je tekla i konferencija za medije na kojoj je Dricus Du Plessis isprovocirao Seana Stricklanda do te mjere da mu je Sean prijetio ubojstvom. Na početku sve korektno, ali kasnija faza donosi eskalaciju. Gotovo identičan tijek imala je i današnja pressica. Du Plessis je na početku navodio kako ni ne pozna Adesanyu, pa ne može reći da mu se on ne sviđa kao osoba.

"Ne sviđa mi se ono što govori, ali ne poznajem ga kao osobu. Također, on je kao borac jako dobar.", govorio je Dricus. Kad je u pitanju Adesanya, predstavnici medija bili su fokusirani na njegovu motivaciju, povratak borbama itd.

Do prve eskalacije je došlo kada je Adesanya dobio (krivu) informaciju od jednog novinara koji mu je rekao da u meč ulazi kao "underdog", odnosno autsajder. Adesanya je začuđeno ispitivao kada je postao "underdog", na što se Dricus ubacio.

"Nitko nije spominjao pse (dog), smiri se.", poručio mu je prvak UFC-ove srednje kategorije.

Podsjećamo, uz Adesanyu se vežu sumnje da gaji seksualne tendencije prema psima, a tu teoriju pokrenuo je poznati YouTuber "MMA Guru". Guru je iznosio razne dokaze i mnogi su se čak složili da su njegove optužbe legitimne i bazirane na dokazima. Du Plessis je imao sve to na umu te je iskoristio tu priču na ovoj konferenciji za medije.

Bio je to početak dizanja tenzija, a otprilike dvije minute kasnije, Adesanya je upitan planira li donijeti pojas u Afriku ako ga ponovno osvoji. ‘‘Izzy‘‘ je poručio kako će posjetiti čak i Južnoafričku Republiku između ostalog.

"Ja sam dijete Zemlje. Zemljino sam dijete i gdje god pođem, nosim ovaj pojas sa sobom.", riječi su Adesanya, a nakon toga uslijedio je glavni sukob ove konferencije za medije.

"Hoćeš li voditi svoje sluge sa sobom kad kreneš na put?", pitao je Dricus Du Plessis.

Prije nego nastavimo, moramo pojasniti ovo pitanje. Israel Adesanya osoba je koja voli isticati "teško djetinjstvo" i govoriti kako je došao iz "neimaštine". "Izzy" tvrdi da je njegova obitelj morala napustiti Nigeriju u potrazi za boljim prilikama, ali Israel Adesanya zapravo je potomak vrlo imućne nigerijske obitelji.

U jednom od starijih intervjua za ESPN, Adesanya je priznao kako se nije znao kupati sve dok nije napunio osam godina, a to je pripisao činjenici da su unutar svog doma imali sluge koje su ga kupale.

Dakle, Du Plessis je isticao kako Adesanya zapravo nema teško odrastanje iza sebe, nego je bio dio privilegirane nigerijske obitelji. Unatoč dobrim životnim uvjetima koje su imali u Nigeriji, Adesanyini roditelji svejedno su napustili Nigeriju te su preselili na Novi Zeland kako bi svom sinu pružili bolju izobrazbu. Nakon što je DDP pitao Adesanyu "vodi li sluge sa sobom?", Adesanya je "eksplodirao".

"O čemu ti uopće govoriš? Začepi! Ne znaš ništa o mojoj priči. Nemaš pojma tko sam ja. Moj otac i ja ustajali smo u četiri ujutro kako bismo čistili banke dok se moja majka obrazovala da bude medicinska sestra. Ne znaš ništa o mojoj priči i ne pričaj o tome ako ne znaš tu priču."

Du Plessis je uzvratio rekavši kako ga zapravo ni ne zanima Adesanyina priča, a zatim je poručio "Izzyju" da je on taj koji pokušava izvrnuti činjenice, a činjenice su da je Dricus prvi UFC-ov prvak koji dolazi direktno iz Afrike.

Adesanyi su jako teško pale sve te Dricusove riječi i nedugo poslije bivši prvak se rasplakao. Suze su tekle niz njegovo lice, a ‘‘Izzy‘‘ nije bježao od činjenice da se rasplakao.

"Ja sam ljudsko biće, ja sam muškarac. Mogu se i ja rasplakati, ali istovremeno vas mogu i prebiti. Osjećam ljubav od strane publike. Prvi puta borio sam se ovdje na UFC 221 eventu 2018. godine. Tada sam ostvario svoje snove, a u subotu ću ubiti tvoje snove, kujo!", bila je Adesanyina poruka za Dricusa.

Jon Anik nedugo poslije zaključio je konferenciju za medije i najavio je sučeljavanje, a prije nego je dovršio najavu sučeljavanja, Adesanya se bijesno ustao sa stolca i napustio je pozornicu, vidno isprovociran Dricusovim izjavama.

Pojavio se Adesanya na sučeljavanju nekoliko minuta kasnije, ali mnogi su složni kako mu se Dricus "uvukao pod kožu". Hoće li Adesanyu sve to dodatno motivirati ili će mu stvoriti prevelik pritisak, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Snimku konferencije za medije možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
14. rujan 2024 01:26