UFC

(VIDEO) Israel Adesanya detaljno opisao tijek borbe protiv Du Plessisa: ‘Mislio sam da ga imam...‘

Israel Adesanya

 FREESTYLEBENDER YOUTUBE
Jedan od najvećih prvaka u povijesti UFC-ove srednje kategorije ubrzo se vraća na tatami podloge

Israel Adesanya je vjerovao da ima Dricusa Du Plessisa tamo gdje ga je želio na UFC-u 305, ali stvari nisu krenule prema njegovom planu.

Adesanya (24-4) poražen je "submissionom" od prvaka srednje kategorije, Du Plessisa (22-2), u glavnoj borbi UFC-a 305 u Perthu. Borba je bila napeta do četvrte runde, kada je Adesanya osjetio da se situacija okreće u njegovu korist. Međutim, Du Plessis je uspio iznenada krenuti naprijed s kombinacijom udaraca, oboriti Adesanyu i završiti borbu "rear-naked choke" gušenjem.

"On je tvrd, tvrdoglav. To je ono što jest" rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu. "Početkom četvrte runde, pogodio sam ga jednim od najžešćih ‘sprawlova‘ jer je jednostavno ispucavao svoja rušenja, i ja sam mu lice zabio u pod. Bum, pokušao sam ga udariti u tijelo i onda mu rekao da ustane. Sudac Marc Goddard rekao je: ‘Ustani,‘ a on je ležao na podu i udisao zrak, i pomislio sam: ‘Gotov je.‘ Pa sam pokušao krenuti na njega."

"I čak i u tom trenutku, on je još uvijek zamahnuo prema meni, pa sam pomislio: ‘Kvragu.‘ To je zaustavilo moj zamah u tom trenutku. On je tvrdoglav. Većina boraca ne bi to mogla napraviti kad su toliko umorni, ali on će ipak udariti jer je kao, ‘Moram zaustaviti njegov zamah.‘ Dakle, on će udariti. Čak i ako promaši, barem me zaustavlja na trenutak, pa moram resetirati i ponovno krenuti na njega. To mu daje malo prostora za disanje, otprilike sekundu ili dvije."

Adesanya još nije siguran što slijedi ili kada će se vratiti, ali čini se da je u dobrom raspoloženju.

"Ne znam, ali uživajte u meni dok sam ovdje, ljudi" rekao je Adesanya. "Uživajte dok se borim. Počeo sam gledati borbu i doslovno pomislio: ‘Kvragu, mogao bih opet‘. Još uvijek se osjećam dobro, mogao bih se boriti ovog vikenda. Vidjet ćemo. Želim se samo vratiti u dvoranu, ponovno trenirati i onda ćemo resetirati, reorganizirati se. Da, vidjet ćemo."

Linker
31. kolovoz 2024 14:38