UFC

Usman i Edwards odradili prvo sučeljavanje, prvak poručio: ‘Lansirao sam Masvidalovu glavu na mjesec zbog tebe‘

Kamaru Usman i Leon Edwards

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Sjajan meč za titulu prvaka UFC-ove velter kategorije čeka nas kasnije ovog ljeta

Iako je sav fokus usmjeren na večerašnji UFC 276 event, promocija je odlučila iskoristiti ''Fight Week'' kako bi započeli promovirati i ono što nas čeka u osmom mjesecu.

Kamaru Usman i Leon Edwards predvodit će UFC 278 event koji će se 20. kolovoza (osmi mjesec) održati u Salt Lake Cityju, a sinoć su održali prvu konferenciju za medije ususret tom meču.

Radi se o revanšu borbe održane krajem 2015. godine, a tada je Usman slavio jednoglasnom odlukom. Oba borca bila su na početku svojih UFC karijera, a nakon toga išli su samo prema gore. Edwardsu je to ujedno posljednji poraz koji je pretrpio, a nanizao je devet pobjeda u narednih deset nastupa. Meč protiv Belala Muhammada okončan je ''no contestom'' zbog Edwardsovog nenamjernog uboda u protivnikovo oko.

Što se Usmana tiče, tu se ne treba puno pričati. Radi se o borcu koji zauzima prvo mjesto na ''P4P'' ljestvici, aktualni je prvak velter kategorije, a titulu je pet puta obranio.

Leon Edwards proteklih mjeseci znao je govoriti kako se Usman ''zaljubio u svoje ruke'' te da bi ga to moglo koštati u njihovom međusobnom obračunu. Britanski velteraš smatra da u stojci ima prednost nad Nigerijcem, ali Usman se ne slaže s tim.

''Naravno da sam se zaljubio u svoje udaračke vještine. Zato imam više nokauta u mečevima za titulu, nego što ih on ima u svojoj čitavoj UFC karijeri. Jesam, zaljubio sam se u svoju stojku, ali znaš što, ti si se zaljubio u svoj grappling. Stoga ćemo 20. kolovoza hrvati.'', poručio je Usman, a Edwards je odgovorio.

''I dalje se sjećam svog prvog nokauta, dakle sve je u redu. Nećeš me završiti brate. Ne možeš me završiti, nemaš to u sebi''. dok je Usman dodao da je bio 30 sekundi daleko od finiša u njihovom prvom meču.

Iskoristio je Kamaru Usman i situaciju koja se Edwardsu dogodila u trećem mjesecu 2019. godine. Britanski velteraš tada se sukobio s Jorgeom Masvidalom u ''backstageu'' londonskog UFC eventa, ali Edwards je izvukao deblji kraj. ''Rocky'' je završio s posjekotinom ispod oka nakon što mu je Masvidal zadao nekoliko brzinskih udaraca u glavu.

''Slušaj, drag si mi. Puno toga napravio sam za tebe. Taj tip (Masvidal) bacao je ruke na tebe u Londonu, a vi ništa niste učinili. Stoga sam ja odradio posao za tebe. Zato sam mu morao lansirati glavu na mjesec. Učinio sam to zbog tebe, jer si mi drag. Zahvali se.'', poručio je Usman, na što se Edwards nadovezao riječima:

''Skrivali su ga od mene. Pozvali su policiju i sakrili su ga. To se dogodilo.'', poručio je Leon.

Prilikom sučeljavanja dvojice boraca, Usman je u jednom trenutku ponudio Edwardsu pojas, a Leon je nasjeo na zamku. Usman je brzo povukao pojas u drugu stranu i Edwards je ''izvisio''. Ipak, treba reći kako se osjeti uzajamno poštovanje među ovim borcima, a nema sumnje da ćemo gledati kvalitetan meč jer obojica su jako dobro potkovani u svim segmentima MMA-a.

Najbolje trenutke sinoćnje konferencije za medije možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
15. travanj 2024 18:44