UFC

Ovaj susret Kamarua Usmana i Jana Blachowicza će vas natjerati da preispitate Usmanove šanse u poluteškoj

Blachowicz i Usman

 Screenshot (twitter, Jan Blachowicz)
Iako je prvak u velter kategoriji, ne izgleda nimalo manje od bivšeg prvaka poluteške

Kad je trenutni prvak UFC-ove velter kategorije Kamaru Usman natuknuo kako će prijeći u polutešku kategoriju i napasti pojas, kako bi izbjegao srednju i borbu s bliskim prijateljem Adesanyom, mnogi su rekli da je premali. No, valjalo bi pogledati opet.

Na UFC 276 eventu ove subote licem u lice su se našli bivši prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz i Kamaru Usman, prvak velter kategorije. Fotografiju pogledajte ovdje:

Usman je prvi put potencijalnu borbu spomenuo dok je Blachowicz još uvijek bio prvak, no kako je izgubio titulu od Glovera Teixeire, priča je nekako otišla u zaborav. Jučer je Jan na svom twitter profilu objavio navedenu fotografiju i napisao: ‘‘Dakle kažeš da te ljudi zovu ‘The Nigerian Nightmare‘… Zvijer. Dobro. Ja volim loviti zvijeri, nema nikakve razlike kolike one bile.‘‘

Ovaj potencijalni meč, ukoliko se ikad zaista dogodi, će morati pričekati. Usman ima zakazanu borbu, i to obranu titule protiv Leona Edwardsa na UFC 278 priredbi u Salt Lake Cityju sljedećeg mjeseca, dok je Blachowicz trenutno bez protivnika.

Podsjećamo, Jan je pobijedio Aleksandra Rakića prije otprilike dva mjeseca, no pobjeda je došla zbog Rakićeve ozljede koljena. Još uvijek se ne zna što je sljedeće za njega.

Hoće li Usman uistinu napraviti izlet u polutešku kategoriju, vrijeme će pokazati.

Linker
18. travanj 2024 12:53