UFC

UFC počinje suradnju sa Saudijcima: Poznato je kada će održati prvi event na saudijskom tlu

Dana White

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia | Ilustracija
Najveća svjetska MMA organizacija očekivano se širi na Bliski istok

Saudijska Arabija na jasnoj je misiji, a ta misija uključuje ozbiljnu ulogu na svjetskom sportskom tržištu. Mnoštvo poznatih svjetskih nogometaša ove sezone otisnulo se u Saudijsku Arabiju, ligu koja nikada prije nije privlačila takva imena (Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Karim Benzema, Neymar, Marcelo Brozović itd.).

Novac je učinio svoje i Saudijci ovakve igrače privlače basnoslovnim ponudama kojima rijetko koji europski klub može parirati. Osim nogometa, Saudijci već neko vrijeme imaju sve istaknutiju ulogu i u svijetu borilačkih sportova. Nekoliko velikih boksačkih mečeva održano je na teritoriju Saudijske Arabije (Joshua vs. Ruiz, Joshua vs. Usyk 2, uskoro Fury vs. Ngannou itd.).

Naravno da je MMA također mora pronaći svoje mjesto u ovoj priči, a UFC kao najveća svjetska MMA organizacija sigurno je najprimamljivija saudijskom tržištu. Tako ćemo sljedeće kalendarske godine gledati prvi, povijesni UFC-ov event u Saudijskoj Arabiji.

2. ožujka (treći mjesec) 2024. godine UFC će gostovati u Saudijskoj Arabiji, a vijest su potvrdili ESPN i MMA Fighting. Zanimljivo da UFC svoj proizvod neće predstaviti održavanjem velike PPV priredbe. U planu je ‘‘Fight Night‘‘ event, a radi se o kategoriji nešto manjih UFC-ovih evenata. Rijad će biti grad domaćin.

S obzirom na nedavno spajanje UFC-a i WWE-a, ova novonastala suradnja UFC-a sa Saudijcima ne iznenađuje previše. WWE posljednjih godina uspješno surađuje sa Saudijcima te su obvezni svake godine održati dva velika eventa u Saudijskoj Arabiji. Navodno ih Saudijci plaćaju 50 milijuna dolara za taj dogovor.

Možemo pretpostaviti da UFC također planira dugoročnu suradnju s investitorima koji spadaju među one najbogatije na svijetu, ali očito će suradnja krenuti nešto manjim koracima, odnosno ‘‘Fight Night‘‘ eventom.

Inače, Conor McGregor podijelio je svoje oduševljenje suradnjom UFC-a i Saudijaca. ‘‘Notorious‘‘ je putem Twittera uputio čestitke objema stranama na novougovorenoj suradnji.

Linker
11. svibanj 2024 15:09