UFC

UFC-ov komentator Jon Anik želi postati ‘matchmaker‘: ‘Za mene kao fana, najveći san je raditi u operativi‘

Joe Rogan i Jon Anik

Jedan od poznatijih glasova najbolje svjetske MMA promocije sanja o tome da radi iza kulisa

Jon Anik je zadovoljan i ponosan što je glavni komentator UFC-a, ali to ne znači da nema i druge ambicije.

Nakon što se pridružio kompaniji 2011. godine, Anik je od početka 2018. godine preuzeo komentiranje najvećih UFC događaja od dugogodišnjeg komentatora Mikea Goldberga. Tijekom tog razdoblja, postao je ključni dio iskustva uživo za gledatelje.

Anik je otvoreno govorio o tome da vođenje "play-by-play komentiranja" možda nije pozicija za cijeli život, a jedna od potencijalnih uloga o kojoj sanja je uloga UFC-ovog matchmakera. Anik priznaje da trenutno nema sve kvalifikacije potrebne za obavljanje tog posla na najvišoj razini, ali je priznao da često mašta o toj ulozi.

"Za mene, kao die-hard profesionalnog sportskog fana, apsolutni je san biti u operacijama ili biti generalni menadžer," rekao je Anik za MMA Junkie. "Ne bih volio ništa više nego da mi se ponudi posao matchmakera i da ostavim mikrofon. Mislim da sam malo nekvalificiran za to, dok istovremeno pokušavam ostati u svom poslu.

"Ne mislim da ne bih mogao to raditi. Želio bih se posvetiti tom svijetu i učiti od Micka Maynarda i Seana Shelbyja (op.a. glavni ljudi za uparivanje boraca u UFC-u). Sigurno sam stekao neprocjenjiv uvid, komentirajući toliko UFC borbi i sudjelujući u mnogim sastancima s borcima. Nije da nemam kvalifikacije koje mislim da bi pomogle u tom procesu. Ali nisam nužno gledao MMA iz perspektive izviđanja. Nisam pregovarao ugovore. Postoje samo određene stvari koje mislim da u širokom smislu ulaze u posao za koje sam nekvalificiran, ali da, ako žele promijeniti moj radni naslov i dovesti nekoga drugog da radi mikrofon – slušam."

Anik je rekao da nikad ne zna što mu budućnost donosi. Promocija je u listopadu 2022. godine objavila da je potpisao novi četverogodišnji ugovor za svoju glavnu poziciju play-by-play komentatora i druge dužnosti, tako da bi prelazak iza kulisa kao matchmakera bio dramatična promjena.

Strast prema sportu koju Anik pokazuje na kameri, tijekom intervjua, vodeći svoj “Anik & Florian Podcast” ili u bilo kojem drugom angažmanu je neporeciva, a on je uvjeren da bi se ta strast prenijela i na izvršnu poziciju.

"Samo Bog zna što će se dogoditi u budućnosti" rekao je Anik. "Imam posao koji želim. Tko zna kakva bi bila moja relativna sreća da sam u drugačijem kapacitetu? Govorim samo u širokim terminima. Biti izvršni direktor ili netko u operacijama i odnosima s talentima za veliku sportsku organizaciju, promociju ili tim, izuzetno mi je privlačno."

Linker
16. rujan 2024 11:51