UFC

Sean O‘Malley oglasio se nakon drugog poraza u karijeri, mnogi zazivaju revanš s neugodnim ruskim borcem

Sean O‘Malley

 Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Amerikanac je maštao o senzacionalnoj pobjedi sinoć, ali realnost je sada potpuno drukčija

Sean O‘Malley izgubio je UFC-ovu titulu u bantam kategoriji od Meraba Dvalishvilija, a nakon poraza izdao je kratku izjavu.

O‘Malley je u subotu navečer ušao u The Sphere u Las Vegasu s nadom da će po drugi put uspješno obraniti svoju titulu u kategoriji do 61,2 kilograma (135 lbs/61.2 kg). Međutim, planovi za "Suga Show" nisu se ostvarili, budući da se suočio s velikim problemima zbog pritiska i rušenja koje je Dvalishvili konstantno nametao. Iako je O‘Malley uspio uzdrmati Dvalishvilija udarcem u tijelo u kasnijim rundama, bilo je prekasno za preokret.

Dvalishvili je jednoglasnom odlukom sudaca preuzeo pojas bantam kategorije, oduzevši ga O‘Malleyju. Nakon poraza, O‘Malley je na platformi X (bivši Twitter) kratko prokomentirao ishod borbe, priznajući da je podbacio i ispričao se svojim fanovima. "Previše obećano, premalo isporučeno," napisao je O‘Malley. "Oprostite. Volim vas."

U međuvremenu, Dvalishvili i Umar Nurmagomedov već su razmijenili riječi nakon Noche UFC-a, što bi moglo dovesti do njihovog okršaja za pojas u bantam kategoriji. Za O‘Malleyja, ovo je trenutak za samoprocjenu nakon gubitka naslova u kategoriji do 61,2 kilograma.

Ovo je tek drugi poraz u profesionalnoj MMA karijeri O‘Malleyja, a prvi poraz odlukom sudaca. Morat će se vratiti "na crtu" i smisliti način kako se nositi s nepopustljivim tempom Dvalishvilija. Ako ne dobije trenutni revanš protiv novog prvaka, UFC bi mogao istražiti druge potencijalne mečeve.

Jedna od mogućnosti je revanš s Petrom Yanom. Yan je već uputio kritike prema O‘Malleyju nakon UFC-a 306, tvrdeći da je O‘Malley bio "poklonjen" podijeljenom odlukom u njihovom meču iz listopada 2022. godine. Ostaje za vidjeti što UFC-ovi matchmakeri Sean Shelby i Mike Maynard planiraju za O‘Malleyja u budućnosti.

Linker
19. rujan 2024 20:22