UFC

Tuivasa pojasnio zašto se neće boriti na eventu u Australiji: ‘Ne želim se izgladnjivati tijekom Božića‘

Tai Tuivasa

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Sjajni australski teškaš nastupit će ovog vikenda u Orlandu

Važan meč ovog vikenda čeka Taija Tuivasu ovog vikenda na UFC on ESPN 42 eventu u Orlandu. Simpatični australski teškaš vraća se u kavez nakon što ga je Ciryl Gane nokautirao u devetom mjesecu ove godine. Gane je u Parizu prekinuo Tuivasin niz od pet uzastopnih pobjeda i Tuivasa se nada povratku pobjedama.

Protivnik će mu biti Sergei Pavlovich, opasni ruski teškaš koji u 17. profesionalnih nastupa ima samo jedan poraz. Alistair Overeem porazio je Pavlovicha još 2018. godine u debiju pod okriljem UFC-a. Pavlovich je nakon toga upisao četiri pobjede zaredom, a krajem sedmog mjeseca porazio je Derricka Lewisa podosta kontroverznim tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Tuivasa je na konferenciji za medije otkrio kako nije niti čuo za Sergeija Pavlovicha sve dok mu UFC nije ponudio ruskog teškaša za protivnika. ‘‘Bam Bam‘‘ vjeruje da čelnici UFC-a vide ovu borbu kao potencijalno vrlo zanimljivu za fanove i zato su se odlučili na takvo uparivanje.

‘‘Da, to je narativ ove borbe. Pretpostavljam da su mi zato ponudili njega (Pavlovicha). Svi se vjerojatno boje boriti protiv njega. Ja sam prihvatio meč, a nisam zapravo niti znao tko je on. Pregledao sam ga nakon toga i mislim da će ovo biti sjajan meč za fanove. Ja uvijek dolazim zabaviti gledatelje i pružiti ‘show‘. Mislim da ćemo Sergei i ja upravo to pružiti za vikend.‘‘. objasnio je Tai, a zatim je otkrio postoji li borac s kojim se on možda boji boriti.

‘‘Ne bojim se boriti, tko god bio protivnik, to je sigurno.‘‘, rekao je Tuivasa s osmijehom na licu i svi mu zasigurno vjeruju.

Zanimljivo je da će se Tuivasa boriti u Orlandu, a 12. veljače (2. mjesec) nudi mu se prilika za nastup u Australiji. Tuivasa je odbacio mogućnost nastupa pred domaćom publikom.

‘‘Gledajte, ja sam uzbuđeniji oko toga da budem pokraj kaveza, nego da se izgladnjujem preko Božića. Božić je vrijeme za obitelj, a ja sam već dugo daleko od kuće i Božić je nešto oko čega sam uzbuđen. Žao mi je Australijo, bit ću među publikom.‘‘, pojasnio je Tuivasa svoju odluku.

Šteta što ga nećemo gledati na eventu u Perthu, jer nema sumnje da bi atmosfera tijekom njegove borba bila fantastična. Ipak, treba razumjeti Tuivasu kojem taj event dolazi prebrzo nakon borbe protiv Pavlovicha, a lijepo je da Božić gleda kao savršenu priliku za druženje s obitelji.

Linker
04. svibanj 2024 19:18