UFC

(VIDEO) Jedan od kontroverznijih prekida ove godine? UFC podijelio meč između Pavlovicha i Lewisa

Derrick Lewis (desno) i Dan Miragliotta

 Screenshot (youtube, Ufc)
30-godišnji ruski teškaš ove godine upisao je pobjedu koju su mu mnogi osporavali

Ruski teškaš Sergei Pavlovich pod okrilje UFC-a došao je 2018. godine kao FNG-ov prvak teške kategorije, a iza sebe imao je savršen omjer pobjeda i poraza 12-0. Odmah ga je UFC bacio u vatru i uparili su ga s Alistairom Overeemom.

‘‘Reem‘‘ se pokazao prevelikim zalogajem za tada 26-godišnjeg Pavlovicha i ruski teškaš izgubio je tehničkim nokautom već u prvoj rundi. Šest mjeseci kasnije Pavlovich se vratio u kavezu i nokautirao je Marcela Golma u prvoj rundi.

Bilo je jasno da Pavlovich vrijedi, ali UFC je ipak previše požurio uparivanjem s Overeemom i Pavlovicha je trebalo oprezno graditi. Uslijedili su mečevi protiv Mauricea Greena i Shamila Abdurakhimova, a Pavlovich je upisao još dva nokauta u prvoj rundi.

Bilo je jasno da je Sergei napredovao, skupio je iskustvo i postao je spreman za ozbiljnije izazove. Takav izazov dobio je krajem sedmog mjeseca, a UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ uparili su ga s Derrickom Lewisom.

Samo 55 sekundi trebao je Pavlovich da dođe do pobjede tehničkim nokautom i do svog četvrtog uzastopnog nokauta u prvoj rundi. Njegova pobjeda ipak je došla uz određenu kontroverzu i moglo bi se reći da je ostala ‘‘mrlja‘‘ na toj pobjedi.

Derrick Lewis smatrao je da se prekid dogodio prerano te da uopće nije bio uzdrman u toj mjeri da sudac Dan Miragliotta prekine meč. Lewisu je ipak bilo prekasno za išta promijeniti i Pavlovich je završio kao pobjednik. Velika večina MMA fanova složila se da je to bio preuranjeni prekid, a sada se možete i prisjetiti te borbe.

UFC je na svom YouTube kanalu postavio snimku tog meča iz razloga što se Pavlovich u ranim nedjeljnim satima bori protiv Taija Tuivase. Obojici je zajedničko što su u 2022. godini porazili Derricka Lewisa nokautom, ali Tuivasa je to napravio tako da se nisu ‘‘povlačili repovi‘‘.

Borba Tuivase i Pavlovicha bit će pravi spektakl bez ikakve dileme, a ususret njihovom meču, pogledajte kontroverznu borbu između Lewisa i Pavlovicha. U komentarima na našoj Facebook stranici možete se izjasniti o samom prekidu.

Linker
05. svibanj 2024 19:36