UFC

Topurijin trener o Makhachevu: ‘‘El Matador‘ ga može srediti, mislim da je sad idealno vrijeme za to‘

Jorge Climent i Ilia Topuria

 Instagram (jorge Climent)
‘Ako mu je Volkanovski, uz pripremu pružio onakvu borbu, bez problema može razbiti Dagestanca‘

Trener Jorge Climent kao sljedeći korak u karijeri svog borca, Ilije Topurije, vidi njegov okršaj s UFC-ovim prvakom lake kategorije, Islamom Makhachevim (25-1).

Climent u meču dvojice UFC-ovih prvaka prognozira pobjedu "El Matadora" (15-0), koji bi slavljem u tom potencijalnom meču osvojio naslov u lakoj kategoriji i postao bi UFC-ovim prvakom u dvije različite težinske kategorije.

"Čuli smo se telefonom, ali nismo još razgovarali o tome s kim želi u oktogon. Osobno, kao njegov trener, uvijek su mi u planu velike stvari da iza sebe ostavimo trag. Najviše bih ga volio gledati protiv Makhacheva. Užitak bi bio gledati kako ide u kategoriju iznad i osvaja obje titule. Mislim da je sposoban za to. Ako je (Alexander) Volkanovski uz pripremu pružio Makhachevu borbu kakvu mu je pružio, Topuria bez problema može razbiti Dagestanca", rekao je Climent za MMA Junkie.

Topuria je prošlog mjeseca na UFC 298 "eventu" osvojio naslov UFC-ovog prvaka u perolakoj kategoriji kad je skinuo s trona Volkanovskog nokautom u drugoj rundi.

Topurijin trener Australca makedonskih korijena želi vidjeti u nekoj lakšoj borbi ili na pauzi, a zatim da se vrati po revanš. Zato smatra da bi za Topuriju trenutno pravi potez bila druga divizija, to jest Makhachev. Prije ili kasnije, Climent želi vidjeti Topuriju u kavezu s Makhachevim.

"Mislim da je sada idealno vrijeme za to. Bilo bi to odlično uparivanje, a zatim možemo braniti pojas protiv ‘Volka‘ ili čak možemo braniti drugu titulu (u lakoj kategoriji), tko zna“, zaključio je Climent.

Linker
15. ožujak 2024 15:55