UFC

Tom Aspinall izbjegao je dodatne troškove priprema za UFC 304 na račun Leona Edwardsa

Tom Aspinall

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Leon Edwards je objasnio zašto se UFC 304 u Manchesteru održava u tako suludo vrijeme

Privremeni UFC-ov prvak teške kategorije, Tom Aspinall, otkriva kako planira slijediti primjer Leona Edwardsa i njegovog stručnjaka za san i spavanje uoči vrlo kasnog početka UFC 304 priredbe.

Otkako je najavljen, suludo kasni početak UFC-a 304 u Manchesteru u tri sata ujutro po lokalnom vremenu izazvao je bijes boraca i fanova iz cijelog MMA svijeta.

No, s obzirom da je malo vjerojatno da će promocija promijeniti termin ‘pay-per-view‘ prijenosa uoči ovog britanskog događaja u srpnju, dva domaća prvaka sada su primorana razmotriti alternativne opcije.

Aspinall je sinoć prisustvovao PFL debiju boksačke prvakinje, Savanne Marshall, u Newcastleu.

U razgovoru za Title Sports Network nakon događaja, Aspinall je otkrio ono o čemu smo već nedavno pisali, a to je da je velter prvak, Leon Edwards, pronašao "tajno oružje" kad je u pitanju priprema za kasni početak UFC-a 304.

"Da, Leon je angažirao stručnjaka za san", rekao je Aspinall. "Ja sam znao za to ranije jer poznajem Leonovog menadžera, ali rekao sam si da neću mijenjati svoju rutinu dok ne razgovaram s Leonom o onome što on radi".

"Leon mi je u potpunosti objasnio svoj obrazac spavanja. Dakle, u biti ću samo kopirati Leona bez da moram plaćati stručnjaka za san. To je plan, ne želim nikome plaćati pa samo dobivam savjete od Leona i slijedim ono što Leon radi."

Omiljeni britanski gorostas koji je prošle godine osvojio privremenu UFC titulu prvaka nokautiravši Sergeija Pavlovicha u prvoj rundi, priznao je da kad je riječ o stručnjacima za san, trenerima spavanja ili sličnim savjetnicima, ne želi dodatan pritisak razmišljanja o čimbenicima izvan njegove prirodne kontrole.

"Iskreno, nisam razgovarao ni s kime drugim o tome. Pretpostavljam da ne želim previše razmišljati. To je velik problem, ali ja sam ionako čudan kad je san u pitanju.‘‘

‘‘Ako propustim sat sna, odmah se osjećam kao ‘O bože, umoran sam‘ pa ću se samo usredotočiti na borbu i kontrolirati ono što mogu kontrolirati, slijediti obrazac spavanja i vidjeti kako će ići."

Očekuje se da će Aspinall krenuti prema oktogonu oko 4:15 ujutro po lokalnom vremenu na dan borbe, a predviđa se da će Edwards ući u kavez oko pet sati ujutro.

Prema Edwardsovim riječima, razlog za kasni početak po lokalnom vremenu je taj što je ‘pay-per-view‘ priredba izvorno bila namijenjena za Salt Lake City u Utahu, a kad je lokacija promijenjena u Manchester, UFC nije mogao promijeniti termin PPV-a sa svojim TV partnerima.

Iako je Aspinall priznao da se nada da će njegova borba biti "dovoljno uzbudljiva da svi ostanu budni", također je napomenuo da će brutalni početak u tri ujutro više utjecati na gledatelje nego na same borce.

"Zapravo mislim da je to puno teže za fanove nego za borce... Otišao sam na Bispingovu borbu prije par godina kad se borio protiv Dana Hendersona u Manchesteru i puno je teže za fanove."

‘‘Kada nama borcima krene adrenalin i kad se tjednima unaprijed pripremamo kao što ću ja polako prilagođavati svoj bioritam - pozdrav Leonovom treneru za spavanje - bit ću u redu, ali fanovi bi mogli imati problema.‘‘

"Fanovi se neće početi pripremati i navikavati na kasni odlazak na spavanje, samo će se morati pomiriti s tim pa im je puno teže."

UFC 304 na rasporedu je za 27. srpnja u Areni Co-op Live u Manchesteru. Aspinall će se boriti u sunaslnovnoj borbi protiv Curtisa Blaydesa dok će se Edwards suočiti protiv dugogodišnjeg rivala, Belala Muhammada, u glavnoj borbi večeri.

Linker
20. lipanj 2024 20:07