UFC

Strickland otkrio sadržaj poruke koju je poslao Du Plessisu: ‘Spomeneš li to opet, izbost ću te nožem i bit ću deportiran‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Sean Strickland)
Prvak UFC-ove srednje kategorije ne želi čuti Dricusa kako ponovno spominje njegovo teško odrastanje

Velike, jako velike tenzije nastale su na relaciji između Seana Stricklanda i Dricusa Du Plessisa. Nebrojeno puta već smo pisali kako je do tenzija došlo na konferenciji za medije proteklog mjeseca, uoči UFC 296 eventa.

Stvari su izmaknule kontroli nakon što je Dricus počeo pričati o Seanovom nasilnom ocu koji je zlostavljao Stricklanda tijekom odrastanja. Strickland je ostao vidno uzrujan tim riječima od strane Du Plessisa, a samo dva dana kasnije, Strickland i Du Plessis potukli su se na tribinama T-Mobile Arene tijekom UFC 296 eventa.

Priliku za dovršiti taj obračun dobit će ovaj vikend, u ranim nedjeljnim satima. Upravo njih dvojica predvode UFC 297 event u Kanadi, a ususret samom eventu, čekat će ih mnoštvo medijskih nastupa i još jedna zajednička konferencija za medije. Fanovi pretpostavljaju, pa čak i očekuju da će Dricus nastaviti pritiskati Stricklandovu bolnu točku, ali Strickland tvrdi da se to možda ipak neće dogoditi.

‘‘Poslao sam Dricusu poruku nakon svega toga. Rekao sam mu: ‘Dricus, slušaj me. Pokušat ćemo ubiti jedan drugog u kavezu, ali spomeneš li onu temu ponovno, izbost ću te. Konferencija za medije, vaganje, nije bitno.‘‘, rekao je Strickland u svom podcastu, na što je suvoditelj Chris Curtis istaknuo kako će Dricus sigurno pričati o tome. Sean je zatim nastavio prepričavati svoju prepisku s Dricusom.

‘‘Ne, neće, on je prihvatio moje riječi. Rekao sam mu još: ‘Ne govorim da se ne želim boriti protiv tebe, niti govorim da nisi dobar borac. Samo kažem da je to linija koja nadilazi borbu svaki put kad ju odlučiš prijeći. Spomeneš li to u Kanadi, ja ću završiti u zatvoru, deportirat će me i potratili smo osam tjedana treninga.‘‘‘, dodao je Sean prepričavajući svoju prepisku s Dricusom.

Chris Curtis u nastavku podcasta sa Stricklandom istaknuo je kako je ostao iznenađen nakon što je Dricus izrekao sve te provokacije na konferenciji za medije. Curtis ističe kako je Dricusa uvijek smatrao ‘‘dobrim, pristojnim tipom‘‘ i zato je ostao dodatno iznenađen nakon svega izrečenog.

Inače, Curtis i Strickland dobri su prijatelji i dugogodišnji trening partneri. Curtis je otkrio kako se i on sam znao šaliti sa Stricklandom na račun njegovog teškog odrastanja, ali Seanu nikada nisu zasmetale takve šale. Međutim, Dricusove riječi duboko su ga pogodile.

‘‘Krv mi je uzavrela. Ti si mi poslije govorio da nisi znao da me to toliko pogađa. Ali jedno je kad se šalimo. Ja se mogu šaliti na račun toga. Međutim, drukčije je kad se ne radi o šali, kad uistinu procesuirate izgovorene riječi.‘‘, pojasnio je Strickland.

Što dodati, osim da će biti jako zanimljivo vidjeti ponašanje Dricusa Du Plessisa nakon ovakvih prijetnji. Nastavi li Strickland nazivati Dricusa i njegovog trenera homoseksualcima, ne sumnjamo da će Dricus uzvratiti paljbu. Nadajmo se ipak da će fizički obračuni ostati unutar kaveza i da neće biti nepotrebnih eskalacija koje bacaju mrlju na ovaj sport.

Kompletnu epizodu Stricklandovog i Curtisovog podcasta možete pogledati u videu ispod ovog teksta. Obojica će nastupiti na UFC 297 eventu, a Chrisa Curtisa čeka meč s domaćim predstavnikom, Marcom-Andreom Barriaultom.

Linker
10. lipanj 2024 17:25