UFC

Steve Erceg došao do druge UFC pobjede! Svladao je nezgodnog Brazilca i opravdao ulogu favorita!

 Stephen Erceg 

 Jordan Jones/Getty images/Profimedia
Costa je odličan udarač, no Steve je dokazao kako je ipak bolji borac te da je s razlogom rangiran u muha kategoriji

Australski borac hrvatskih korijena, Steve Erceg, noćas je imao svoj drugi UFC nastup. Erceg je debitirao na UFC 289 priredbi u šestom mjesecu ove godine kada je na ‘‘short notice‘‘ uskočio i meč protiv Davida Dvoraka i dominantno ga svladao jednoglasnom odlukom sudaca. Dvorak je u tom trenutku već bio rangiran borac, tako da je Erceg oduševio vodstvo UFC-a.

Večeras se Erceg trebao boriti protiv Matta Schnella, no on se zbog ozljede povukao te je u borbu uskočio Alessandro Costa. Costi je ovo bio treći nastup za UFC, uz upisanu jednu pobjedu i jedan poraz. Kako se meč između njega i Ercega odvijao, možete pročitati u nastavku.

Krenuo je Steve s pritiskom od samog početka, obojica su pomalo oklijevali kada je meč počeo. Nekoliko ‘‘low kickova‘‘ i poneki direkt bi pogodili obojica, dok je Costa čekao svoju priliku da eksplodira i počne bacati snažne udarce. Steve je imao prednost u dužini, odnosno u dosegu, no Costa je dobro skraćivao distancu i pogađao snažne udarce. Upravo su njegovi udarci djelovali konkretnije u prvoj rundi, a Steve je pokazivao kako je i defanzivno odličan. Snažan direkt je pogodio Erceg, poslao Costu u nokdaun, a zatim mu sjeo u ‘‘mount‘‘. Nedugo zatim je uhvatio gušenje, no kut nije bio dovoljno dobar, a u samom finišu runde se Costa ipak uspio podići na noge.

Nastavio je Steve s pritiskom i u drugoj rundi, a ljevicom je solidno uzdrmao Costu odmah na početku. Počeo je pogađati i Costa, a desni kroše je Steve itekako osjetio. Krenuo je Costa dosta agresivno u drugu rundu, a upravo je taj desni kroše sve češće pronalazio metu. Costa je pokušao rušiti Ercega, a to je uspio uz žicu nakon što mu je Steve obranio pokušaj u sredini kaveza. Našao se Costa u polugardu, postao je nestrpljiv i uzeti leđa, što je Erceg prepoznao i ustao mu se. Sada je Steve njega pritiskao uz žicu, a Costa je pokušao ‘‘armbar‘‘ koji mu nije prošao. U samom finišu runde je Brazilac dobro uzdrmao Ercega, no svejedno se našao leđima na parteru prilikom završetka runde.

Steve je u posljednju rundu ušao jednako kao i u prve dvije. Čak je pokušao i leteće koljeno, a završili su na žici gdje je Erceg bio u gornjoj poziciji. Costa je branio pokušaje rušenja te su se na kraju i razdvojili i nastavili s udarcima. Odličnim ‘‘double legom‘‘ je Erceg ušao u noge Coste, no nije uspio završiti rušenje. Nastavio je Steve s borbom na žici gdje je on bio gornji, a na kratko je i srušio Costu iako ga nije dolje i zadržao. Costa je uspio okrenuti situaciju na nekoliko trenutaka, a u samom finišu runde smo gledali taj klinč na žici u kojem je Erceg ipak bio bolji.

Pobjedu je odnio Erceg jednoglasnom sudačkom odlukom i tako došao do svoje druge pobjede u UFC-u. Bravo, Steve!

Linker
24. lipanj 2024 08:24