UFC

Shavkat Rakhmonov napokon je pronašao protivnika: Čeka ga šestorangirani izazivač velter kategorije

Shavkat Rakhmonov

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Fantastični velteraš iz Kazahstana imat će priliku dodatno se približiti samom vrhu kategorije

Dok gotovo svi pričaju o Khamzatu Chimaevu kao budućoj zvijezdi i glavnom imenu UFC-ove velter, ali i srednje kategorije, jedno ime iz prikrajka postepeno ide ka vrhu.

Shavkat Rakhmonov u najmanju ruku jednako je impresivan. 27-godišnji Kazahstanac iza sebe ima 16 pobjeda u jednako toliko profesionalnih nastupa, a svih 16 puta slavio je prekidom (8 nokauta i 8 ‘submissiona‘).

Pod okriljem UFC-a Rakhmonov je upisao četiri pobjede. Dvaput je slavio prekidom u prvoj rundi, a dvaput u drugoj. Trenutno je deseti u poretku izazivača UFC-ove velter kategorije, a nije mu lako pronaći protivnika. Stephen Thompson kao sedmorangirani izazivač još je ranije odbio Shavkata za protivnika, ali čini se kako Kazahstanca čeka još bolje rangiran protivnik.

Naime, ESPN prenosi kako je šestorangirani izazivač Geoff Neal (15-4-0, 7-2 UFC) pristao obračunati se protiv Rakhmonova. Neal i Rakhmonov borit će se 14. siječnja (1. mjesec) na UFC-ovom Fight Night eventu koji predvode Kelvin Gastelum i Nassourdine Imamov. Dakle, Rakhmonov i Neal borit će se na tri runde.

Geoff Neal 2017. izborio je ugovor s UFC-om preko Contender Seriesa. Kroz prvih pet nastupa došao je do pet pobjeda, a pobijedio je između ostalog i Belala Muhammada koji je trenutno peti u poretku izazivača. Niku Pricea i Mikea Perryja, Geoff Neal pobijedio je nokautom. Uslijedila su dva uzastopna poraza, a bolji su bili Stephen Thompson i Neil Magny.

Uspio se Neal nakon toga sabrati i vratiti pobjedama. Prvo je podijeljenom sudačkom odlukom slavio protiv Santiaga Ponzinibbija, a posebno impresivan bio je Neal u osmom mjesecu ove godine. Nokautom u trećoj rundi pobijedio je Vicentea Luquea.

U meču protiv Rakhmonova branit će svoje šesto mjesto u poretku i čeka ga vrlo zahtjevan zadatak.

Linker
01. svibanj 2024 07:33