UFC

Sean Strickland vratio se pobjedama! Svladao je Paula Costu, a nakon toga zatražio još jedan napad na titulu!

Sean Strickland

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Pritisak kojeg je Strickland stvarao Costi je jednostavno bio previše za brazilskog borca

Po prvi puta od gubitka UFC-ove titule od Seana Stricklanda u prvom mjesecu ove godine, noćas se u kavez vratio bivši prvak Sean Strickland. Veliko oduševljenje publike doživio je Strickland nakon što je nešto ranije pobijedio Israela Adesanyu, tako da su mnogi predviđali i pobjedu protiv Du Plessisa.

To se ipak nije dogodilo, a noćas se ‘‘Tarzan‘‘ borio protiv bivšeg izazivača, Paula Coste. Costa je u meč također ušao iz poraza, točnije od Roberta Whittakera u drugom mjesecu ove godine, tako da je pobjeda obojici noćas bila od velike važnosti. Posljednju pobjedu Costa je upisao protiv Lukea Rockholda na ljeto 2022. godine, a meč protiv bivšeg prvaka bio mu je velika prilika.

Zauzeo je Costa centar kaveza odmah na početku borbe i ‘‘low kickovima‘‘ otvorio borbu. Strickland je bio u svom standardnom gardu, a udarci su već ostavili traga na Stricklandovoj potkoljenici. Strickland je pritiskao Costu i tjerao da se bori sa zadnje noge, a u prvoj fazi meča je Costa bio nešto raznovrsniji. Strickland nije napravio neku štetu, no pritisak kojeg je stvarao bio je uistinu ogroman.

Između rundi Strickland nije ni sjeo, a izgledao je svježije od Coste. Pritisak se nastavio i u drugoj rundi, a Costa je pojedinačnim eksplozivnim udarcima pokušavao ugroziti Stricklanda. ‘‘Low kick‘‘ bio je Costino glavno oružje, a šteta na Stricklandovoj lijevoj nozi bila je izuzetno vidljiva. U samom finišu druge runde Strickland je pogodio Costu koji je na trenutak završio na podu, no nije bilo govora o finišu.

Dosta svježije izgledao je Strickland ulaskom u treću rundu. Costa je teže disao, a pritisak od strane Stricklanda nastavio se i u ovoj rundi. Costa je pogađao ‘‘low kickove‘‘, a nakon jednog sredinom runde je počeo malo šepati. Strickland ga je odlično obranio, nakon čega je Costa tražio spas u klinču. Strickland mu to nije dopustio, a do kraja runde ga je i nekoliko puta pogodio iz kontre.

Ništa drugačije nismo vidjeli ni u četvrtoj rundi. Strickland je i dalje pritiskao, a Costa je bio umoran i teško je disao. Na desnoj potkoljenici imao je veliku oteklinu iz prethodne runde, a Strickland je već izgledao kao pobjednik.

Costa je posljednju rundu otvorio s nekoliko direkata u tijelo Stricklanda, a nastavio je i s ‘‘low kickovima‘‘ koje je bivši prvak itekako osjetio. Costa je ‘‘dodao gas‘‘ u ovoj posljednjoj rundi, ni pritisak Seana Stricklanda ipak je bio previše za njega. Još jedan nokdaun Stirckland je upisao u posljednjim trenucima borbe, kada je ‘‘high kickom‘‘ pogodio Costu, te si tako zapečatio pobjedu.

Sean Strickland je na kraju pobjedu odnio podijeljenom odlukom sudaca, rekao da je ova borba bila dosadna, a izrazio je želju da se ponovno bori za pojas.

Linker
27. lipanj 2024 09:34