UFC

Islam Makhachev po treći puta obranio titulu u lakoj kategoriji! Pobijedio Poiriera, zatim izrazio želju da napadne drugi pojas

Islam Makhachev 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Ispod članka možete pronaći sve rezultate noćašnje UFC 302 priredbe

Noćašnji UFC 302 predvodili su prvak Islam Makhachev i Dustin Poirier borbom za titulu u lakoj kategoriji. Iako je Islam pojas branio već dvaput, ovo je bila prva borba da ga je branio protiv nekog borca kojemu je laka kategorija ona matična. Dvije pobjede nad fenomenalnim Alexanderom Volkanovskim Islam je upisao nakon osvajanja titule, a sad je bio red za novu obranu.

35-godišnji Poirier je svoju, ujedno i posljednju priliku da postane prvakom zaradio ranije ove godine kada je spektakularno nokautirao Benoita Saint-Denisa, sve to nakon što se činilo da borba u potpunosti ide u smjeru francuskog borca. U ovom meču Islam je s razlogom bio favorit, iako, Poirier je borac za kojeg se upozoravalo da ga se nikad ne smije otpisati.

Odmah s prvim sekundama borbe, Islam je počeo prijetiti rušenjem. Nakon prve izmjene na nogama, Islam je srušio Poiriera, iako se činilo da je čak i uzdrmao Dustina jednim udarcem. Islam se našao u gornjoj poziciji u parteru, a brzo je uhvatio i kimuru. Poirier se obranio, ali Islam je prešao na leđa i zaključao ‘‘body triangle‘‘. Poneki udarac bacio je Makhachev, no, najveća prijetnja je bila taj ‘‘RNC‘‘. Pokušavao je izolirati desnu ruku Poiriera, no nije napao nikakav ‘‘submission‘‘.

Drugu rundu Islam je otvorio pokušajem rušenja, no, Dustin je uspio obraniti ga. Nastavili su se boriti na nogama, a Islam je još jednom pokušao odvesti borbu u parter. Dustin je ostao na nogama i dalje, no u prvoj polovici runde, nitko nije ugrozio nikoga. Islam je odveo borbu na žicu odakle je pokušao srušiti Dustina, no Poirier je okrenuo situaciju i on se našao gornji na žici. Nekoliko dobrih udaraca je Poirier pogodio do kraja runde, no u posljednjim sekundama Islam je došao do rušenja.

Nešto rezerviranije otvorili su treću rundu, no Makhachev je vrlo brzo došao do rušenja. Islam je uzeo i leđa Poirieru, te je ponovno zaključao ‘‘body triangle‘‘. Makhachev je prešao u ‘‘mount‘‘, no Poirier se od kavez uspio odgurnuti i osloboditi iz te pozicije. Nastavili su borbu na nogama, te je Islam solidno pogađao Poiriera. Dustin je također imao nekoliko dobrih direkata, ali i udaraca u tijelo krajem runde.

Došli smo i do ‘‘šampionskih rundi‘‘, a prvu od njih borci su otvorili solidno pogođenim direktima. Poirier je počeo preciznije pogađati na nogama, nakon čega je Islam nepripremljeno pokušao rušiti Poiriera, što je ovaj obranio. Islam je ponovno borbu odveo uz žicu odakle je pokušao rušiti, a sredinom runde je i uspio. Uspio se Dustin pridići i pogoditi nekoliko odličnih udaraca, a otvorio je i posjekotinu na licu prvaka. Do kraja runde Islam je još jedno pokušao rušiti Dustina, no nije uspio.

Posljednju rundu obojica su otvorili dosta agresivno. Dustin je pogađao i ‘‘low kickove‘‘, a i obranio je Islamov pokušaj rušenja na sredini kaveza. Borba je nastavljena na nogama, a Dustin je snažno pogodio Islama. Makhachev je srušio Dustina, zaključao ‘‘giljotinu‘‘, zatim i D‘arce, hvat je bio snažan, tako da je Poirier bio prisiljen tapkati!

Islam je po treći puta obranio titulu u lakoj kategoriji, a nakon borbe je izjavio da se želi boriti za novi pojas i to u velter kategoriji. Dustin je Joeu Roganu rekao da još nije siguran je li ovo bila njegova posljednja borba.

Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

UFC 302 - Rezultati

Glavni dio

Islam Makhachev def. Dustin Poirier via sub (D’arce choke) (R5, 2:42)

Sean Strickland def. Paulo Costa via podijeljenom odlukom sudaca

Kevin Holland def. Michal Oleksiejczuk via sub (R1, 1:34)

Niko Price def. Alex Morono via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) (live blog)

Randy Brown def. Elizeu Zaleski via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3)

Preliminarni dio

Roman Kopylov def. Cesar Almeida via podijeljenom odlukom sudaca (29-28, 28-29, 30-27)

Jailton Almeida def. Alexandr Romanov via sub (RNC) (R1, 2:27)

Grant Dawson def. Joe Solecki via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 30-27 x2)

Jake Matthews def. Phil Rowe via jednoglasnom odlukom sudaca(30-27, 29-28 x2)

Bassil Hafez def. Mickey Gall via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x2, 29-28)

Ailin Perez def. Joselyne Edwards via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28 x2)

Andre Lima def. Mitch Raposo via podijeljenom odlukom sudaca (30-27 x2, 28-29)

Linker
20. lipanj 2024 09:48