UFC

Sean O‘Malley proglašen je najboljim UFC borcem 2024. godine

Sean O‘Malley

 Paul Rutherford/Getty images/Profimedia
‘Suga‘ je nadmašio druga velika UFC imena, prvake u poluteškoj, lakoj i u slamka kategoriji

Sean O‘Malley, UFC-ov prvak u bantam kategoriji, proglašen je najboljim UFC borcem 2024. godine prema godišnjim ESPN-ovim "ESPY" nagradama. O‘Malley je nadmašio UFC prvake Alexa Pereiru (poluteška kategorija), Islama Makhacheva (laka kategorija) i Zhang Weili (slamka kategorija).

ESPY je kratica za "Excellence in Sports Performance Yearly" (Godišnja nagrada za izvrsnost u sportskim nastupima).

Jon Jones je prošle godine za dlaku pretekao Israela Adesanyu i osvojio ovo prestižno priznanje. U 12 mjeseci od tog postignuća, O‘Malley (18-1, 1 NC) je osvojio titulu u bantam kategoriji pobjedom nad Aljamainom Sterlingom na UFC-u 292, a zatim obranio pojas pobjedom nad Marlonom Verom na UFC-u 299.

U istom razdoblju, Pereira (11-2) je ostvario omjer 4-0 s tri nokauta, pri čemu su sva tri završetka došla u borbama za titulu u poluteškoj kategoriji. To uključuje dvije zapanjujuće pobjeda u vrlo kratkom roku na UFC-u 300 i UFC-u 303.

Makhachev (26-1) je zabilježio dvije obrane titule na UFC-u 294 i UFC-u 302, obje završene prije isteka vremena, dok je Zhang (25-3) obranila svoj pojas u kategoriji do 52kg s dvije pobjede odlukom sudaca na UFC-u 292 i UFC-u 300.

Terence Crawford je osvojio ESPY nagradu za najboljeg boksača u 2024. godini.

O‘Malleyeva pobjeda na ESPY nagradama potvrđuje njegov veliki uspon u UFC-u i naglašava njegovu dominaciju u bantam kategoriji. Unatoč impresivnim postignućima ostalih nominiranih boraca, O‘Malleyeve dvije značajne pobjede u borbama za titulu očito su ga izdvojile u očima glasača. Ovo priznanje dodatno učvršćuje njegov status kao jedne od vodećih zvijezda UFC-a i borilačkih sportova općenito.

Linker
21. kolovoz 2024 03:10