UFC

Robert Whittaker se protivi povratku legendarnog Josea Alda: ‘Jednom kada odete, vaše tijelo se opusti‘

Jose Aldo 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Aldo se najvjerojatnije neće vratiti na neki duži vremenski period, a za sad se zna da će odraditi samo ovu jednu borbu

Oko godinu i pol dana prošlo je otkako smo u UFC-ovom kavezu posljednji puta gledali legendarnog Josea Alda. ‘‘Kralj Rija‘‘ je u svom posljednjem UFC nastupu izgubio od Meraba Dvalishvilija te je krenuo putem boksačkog ringa, no neki dan je najavljeno kako se neuništivi Aldo ipak vraća.

UFC 301 održava se u petom mjesecu u Riju de Janeiru, a Jonathan Martinez bit će njegov protivnik. Mnoge fanove je vijest o povratku bivšeg prvaka i velike legende itekako obradovala, no ne i Roberta Whittakera:

‘‘Čovječe, ja njega ne želim vidjeti kako se vraća. Da čovječe, imam osjećaj da je on već učinio dovoljno za ovaj sport. Ne znam zašto se sad vraća, ali osjećam da je u ovoj igri napravio i više nego dovoljno. Ne sviđa mi se ideja da si oduzimate vrijeme od mirovine, isključite taj dio sebe, a onda se sa 37 godina opet vratite‘‘, kazao je Whittaker za MMArcade podcast.

‘‘Nikada nisam bio fan toga da se tipovi umirove, pa se vrate. Vjerujem da u našem poslu vaš mozak mora biti u ‘primeu‘ i spreman. Kada se jednom umirovite, to ugasite i vaši instinkti više nisu isti, tijelo zna da je gotovo i već se opusti. Ponovno postajete normalni‘‘, pojasnio je.

Aldo se najvjerojatnije neće vratiti na neki duži vremenski period, a za sad se zna da će odraditi samo ovu jednu borbu. No, tko zna, možda ipak shvati da i dalje ima borbu u sebi, no vjerojatno bi najpametnije bilo da nakon ove borbe nastavi s mirovinom.

Linker
25. ožujak 2024 08:06