UFC

Rafael Fiziev: ‘Ako Dariush pobijedi Oliveiru, neću mu stajati na putu jer zaslužuje napasti titulu‘

Rafael Fiziev

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Fiziev također želi napasti titulu, no svjestan je i sam koliko Dariush zaslužuje okušati se protiv prvaka

Ovog nas mjeseca u UFC-u čekaju čak dvije PPV priredbe, a prva je na rasporedu već ovog vikenda. Dva tjedna kasnije nas očekuje UFC 286 u Londonu, a ta priredba također donosi pregršt zanimljivih borbi koje jednostavno ne smijemo propustiti.

Priredbu predvode Usman i Edwards, a osim njih nastupit će i Rafeal Fiziev protiv Justina Gaethjea. Trenutno u njihovoj lakoj kategoriji vlada poprilična gužva, no Fiziev se neće ljutiti ako Dariush dobije napad na titulu ukoliko pobijedi Oliveiru jer tvrdi da to apsolutno zaslužuje:

‘‘Želim da svi vide kako ga tučem. Ako ga pobijedim perfektno i bez nekih problema, i ako se to svima svidi, možda oko toga bude nekog ‘hypea‘ pa se nakon toga možda budem borio za pojas‘‘, rekao je Fiziev za Submission Radio.

‘‘No, u ovom trenutku me to stvarno ne zanima. Ako pobijedim Gaethjea, u dobroj sam poziciji. Ako Oliveira pobijedi i nakon toga se bude borio za titulu – zaslužio je to. Dariush je to zaslužio 150 posto. Ako pobijedi Oliveiru, uistinu mu ne želim stajati na putu jer to stvarno zaslužuje. Ja mogu pričekati. Ako mi nakon Gaethjea daju neku novu borbu i ako ju učinim dobrom, mogu mi dati napad na titulu i s tim ću biti spreman. Ako daju nekom drugom tipu ja sam svejedno sretan jer sam svakako u dobroj poziciji‘‘, dodao je.

Rijetki su oni koji ne smatraju kako Dariush zaslužuje već napasti titulu, no ipak će prije svega morati proći pored bivšeg prvaka Oliveire. Pobjednik te borbe bi vrlo lako mogao biti sljedeći izazivač za Makhacheva, tako da su sve navedene opcije odlične. Laka kategorija je trenutno jako uzbudljiva.

Linker
17. svibanj 2024 19:53