UFC

Ponajbolji UFC-ov teškaš o Jonu Jonesu: ‘On je mogao biti LeBron James ovog sporta‘

Jon Jones
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brojni su oni koji su razočarani jer Jones svoju karijeru uništava aktivnostima izvan borilišta

Često se nameću pitanja zašto Jon Jones upropaštava svoju ostavštinu aktivnostima izvan borilišta. Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti konstantno upada u nevolje i krši zakon. Dodamo li dopinške skandale na sve to, jasno je kako uz epitete jednog najvećih, Jon Jones nosi i epitet jednog od najproblematičnijih MMA boraca ikad.

Dva tjedna prošla su od njegovog najnovijeg prekršaja i uhićenja od strane policije. ''Bones'' je nekoliko sati nakon ceremonije uvrštavanja u UFC-ovu Kuću slavnih priveden u Las Vegasu. Portal MMA Fighting brzo je došao do detalja uhićenja, a MMA javnost ostala je šokirana.

Prema izvještaju, policija je na teren izašla nakon poziva iz Caesars Palace hotela, tj. nakon što su dobili obavijest kako odrasla ženska osoba, kasnije identificirana kao Jessie Moses, Jonesova zaručnica i majka njegovih triju kćeri, krvari iz nosa i usta. Kad je policija došla na lice mjesta, obaviješteni su kako je sumnjivac već napustio posjed, ali da je nedaleko priveden od druge patrole, gdje se identificirao kao Jon Jones. Bivši UFC prvak opirao se uhićenju, nakon čega je priveden uz uporabu sile. Dok su ga pokušavali privesti, Jones je postao agresivan te je udario glavom u policijsko vozilo, čime je napravio štetu na limariji i boji vozila. Jonesova zaručnica dodala je kako je bilo fizičkog kontakta u manjoj količini.

Curtis Blaydes, UFC-ov trenutno četvrtorangirani borac na ljestvici izazivača u razgovoru s James Lynchom dobio je priliku osvrnuti se na Jona Jonesa, njegov incident te njegovo ponašanje u globalu. Blaydes je zapravo uputio i nekoliko savjeta Jonesu.

''Teško je sve to za gledati. On je mogao biti LeBron James MMA-a, ali imao je sve te probleme sa zakonom. Čak i ako zanemarimo probleme s dopingom, on je imao ogromnih problema sa zakonom.'', rekao je Blaydes te nastavio.

''Mislim da on treba ukloniti alkohol iz svog života, ali nije na meni da mu to govorim. To je samo moje mišljenje, a smatram da se treba okružiti i boljom grupom prijatelja. S kime god da se sada druži, oni mu nisu dobri prijatelji. Kada bi Jonesa i ja bili vani u Vegasu, rekao bih da idemo kući u 11:30 jer si ne može dopustiti rizik koji za njega nose ostanci do dugo u noć.'', dodao je Blaydes.

Teško je ne složiti se s Blaydesom. Jon Jones i sam je naveo kako alkohol ostavlja iza sebe, no kada je ''Bones'' u pitanju, to je već toliko puta ispričana priča te je samo pitanje vremena kada ćemo čitati o novom incidentu.

Linker
03. srpanj 2024 04:09