UFC

Islam Makhachev odbacio zainteresiranost za Chandlera i Poiriera: ‘Čovječe ti si nepouzdan, treba mi pravi protivnik‘

Islam Makhachev

 VALERY SHARIFULIN/TASS/PROFIMEDIA
Nakon što su Chandler i Poirier ‘koketirali‘ sa svojim objavama ruski prvak ih je ‘ohladio‘

Islam Makhachev nije zainteresiran za ponovni okršaj s Dustinom Poirierom ili za borbu s Michaelom Chandlerom dok traži svog sljedećeg protivnika za obranu naslova.

Prvak lake kategorije upravo je obranio svoj naslov u meču protiv Poiriera na UFC-u 302, dominirajući tijekom četiri runde prije nego što je svog rivala prisilio na predaju u petoj rundi. Sada mu je potrebna još samo jedna pobjeda da bi postavio promotivni rekord po broju obrana naslova u kategoriji do 70 kg, ali mu nedostaje odgovarajući protivnik.

Međutim, s glavnim izazivačem Armanom Tsarukyanom koji se suočava s dugotrajnom zabranom zbog navodnog napada na obožavatelja tijekom svog posljednjeg ulaska u ring, UFC možda neće imati dostojnog izazivača. Makhachev je već uvjerljivo pobijedio drugoplasiranog Charlesa Oliveiru, dok je trećeplasirani Justin Gaethje nedavno nokautiran od strane Maxa Hollowaya za BMF pojas.

Oko 500.000 ljudi je navodno kupilo posljednju obranu naslova Islama Makhacheva protiv Dustina Poiriera prošlog mjeseca u Newarku. Tijekom pet rundi, Poirier je uspješno branio Makhachevove pokušaje rušenja, ali je na kraju podlegao i bio prisiljen predati borbu.

Veliki dio pripreme za borbu bio je usmjeren na Poirierovu izjavu da će se povući iz sporta ako izgubi, iako se još uvijek nije u potpunosti obvezao na taj dogovor. Nedavno je na X-u, ranije poznatom kao Twitter, izrazio želju za ponovnim mečom.

Poirier je već tri puta imao priliku boriti se za neosporni UFC naslov i čak je osvojio privremeni pojas, ali nikada nije uspio postati pravi prvak. Pitao je Makhacheva "Ako Arman ne može boriti, idemo opet".

Međutim, Rus nije bio zainteresiran i jednostavno mu je odgovorio "Ne, hvala", prije nego što je podijelio još jednu poruku, ne izravno Poirieru, u kojoj je rekao "Trebam nove ciljeve". Nekoliko trenutaka kasnije, Michael Chandler je tvrdio da bi mogao dobiti priliku za borbu za svjetski naslov u listopadu nakon što mu je onemogućeno boriti se protiv Conora McGregora prošlog vikenda zbog ozljede rivala. Amerikanac je trebao boriti protiv McGregora od veljače prošle godine, ali kada je Irac slomio prst, borba je otkazana. Chandler je i dalje zainteresiran čekati najveću borbu u MMA-u, ali također tvrdi da mu je ponuđena prilika za pojas.

"Ponudili su mi borbu s @MAKHACHEVMMA u listopadu" napisao je uz sliku sebe kako gleda prema Las Vegas Sphere. "Ali ako @TheNotoriousMMA mali prst bude spreman do rujna, idemo u sferu. Najveći sportski događaj u povijesti sporta!!!! @RiyadhSeason #ufc306"

Nakon te poruke, rekao je Makhachevu "Stara dobra strastvena američka škola hrvanja pobjeđuje sambo svaki dan." Međutim, Makhachev nije pokazao previše interesa, odgovarajući: "Ti si nepouzdan čovječe, jedan tweet od tvog gospodara, i pobjeći ćeš. Prvaku treba pravi protivnik."

Linker
04. srpanj 2024 15:03