UFC

Paulo Costa isprozivao Chimaeva u MMA Houru: ‘Nešto trebaš poduzeti, sve sam ti ukrao!‘

Paulo Costa

 Screenshot (youtube, Mma Hour)
Brazilski borac UFC-ove srednje kategorije jako je zainteresiran obračunati se s Khamzatom

Puno pažnje u tjednu uoči UFC 278 eventa privukao je Paulo Costa, iako nije uopće niti nastupao na tom eventu. Brazilski borac srednje kategorije imao je verbalni sukob s Khamzatom Chimaevim, a situacija je u nekim trenucima djelovala kao da bi mogla eskalirati i u fizički obračun.

Chimaev je tijekom cijelog incidenta bio okružen s pregršt svojih timskih kolega i prijatelja, a Costa je bio u društvu Jakea Shieldsa. Time je Brazilac privukao simpatije fanova jer nije pokazivao strah, unatoč velikoj brojčanoj nadmoći u korist Chimaeva.

U nastavku tjedna Chimaev je dodatno navukao bijes fanova ogromnim padom na vagi i ostalim incidentima koji su ga popratili, a Costa je samo dodatno privlačio simpatije. Brazilcu je preostao jedan meč prema trenutnom ugovoru s UFC-om, a na upit Ariela Helwanija o tome s kime bi najradije odradio taj nastup, Costa je odgovorio:

‘‘Protiv Chimaeva, zato što je u uzletu i oko njega je ‘hype‘. Ja sam mu oduzeo ponešto od tog uzleta i ‘hypea‘. Ukrao sam i njegovu kapu (šiltericu), a ukrao sam mu i nastup u ‘main eventu‘. Sve sam mu ukrao.‘‘, rekao je Costa, a zatim se okrenuo prema kameri i uputio je direktnu prozivku.

‘‘Chimaev, nešto trebaš poduzeti. Sve sam ti ukrao, tvoju kapu, tvoj miran san preko noći, tvoje vaganje. Uznemiren si. Mislim da se trebamo boriti.‘‘, dodao je ‘‘Borrachinha‘‘.

Što se same kape tiče, radi se o šilterici koju je Chimaev ostavio prije nekoliko mjeseci gostujući kod Schmoa, a dugo je pokušavao ponovno doći do nje. Costa je to saznao prilikom gostovanja kod Schmoa i uzeo je tu šiltericu u svoje vlasništvo. Inače, Costa je tu kapu protrljao svojim međunožjem gostujući kod Schmoa, a zatim ju je uručio Arielu Helwaniju i zamolio ga da ju pomiriše. Helwani očito nije gledao Costino gostovanje kod Schmoa.

U svakom slučaju, meč između Coste i Chimaeva sada svakako ima smisla, naročito jer će Chimaev morati pričekati na revanš između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa prije nego dobije napad na titulu u velter kategoriji. Bude li se borio s Costom, neće morati proći teško skidanje kilaže kao što inače prolazi za velter kategoriju, a dobit će priliku i priključiti se samom vrhu srednje kategorije. Uz sav animozitet među njima, bio bi to jako zanimljiv meč, ali svakako se nadamo da će Costa potpisati novi ugovor s UFC-om nakon što odradi taj posljednji prema trenutno važećem ugovoru.

Linker
13. svibanj 2024 00:58