UFC

Oglasio se sudac koji je ‘oštetio‘ Jareda Cannoniera: ‘Znam što sam vidio u tom trenutku‘

Jason Herzog

 Instagram (jason Herzog)
Jason Herzog na žestokom je udaru javnosti nakon prerano prekinutog meča između Cannoniera i Imavova

Nitko ne voli situacije u kojima se nakon UFC-ovog eventa najviše priča o nekom od sudaca. Ponekad su u fokusu suci zaduženi za bodovanje mečeva, ali nakon posljednjeg UFC-ovog eventa, u fokusu javnosti našao se Jason Herzog.

Herzog je obnašao glavnog suca u kavezu tijekom ‘‘main eventa‘‘, a po završetku meča uslijedila je salva kritika na njegov račun. Naime, Herzog je podosta kontroverzno prekinuo glavnu borbu večeri između Nassourdinea Imavova i Jareda Cannoniera.

Francuz dagestanskih korijena uzdrmao je Cannoniera prvom polovicom četvrte runde i imao je američkog borca na rubu nokauta. Ipak, iako se našao u teškoj situaciji, Cannonier se aktivno branio i pokušavao je pronaći način za izvući se iz teške situacije. Uz sve to, Jared je i dalje bio na nogama. Nije tu bilo previše osnove za prekid borbe i mnogi su složni kako je Jason Herzog zapravo oštetio Jareda i oduzeo mu je priliku da se vrati u meč.

Šteta je još veća kad se uzme u obzir da je Cannonier vodio na dvije sudačke kartice nakon prve tri runde i njegove šanse za doći do pobjede bile su sasvim dobre. Herzogove društvene mreže zatrpane su kritikama nakon sporne odluke da prekine meč, a iskusni MMA sudac odlučio se oglasiti putem Twittera.

‘‘Shvaćam. Znam što sam vidio u tom trenutku, ali dobio sam dovoljno povratnih informacija koje mi govore da trebam napraviti preispitati svoju odluku. Stoga ću to i napraviti.‘‘, poručio je Herzog.

Dobra je stvar što Herzog ne planira biti tvrdoglav i voljan je ponovno proučiti situaciju, vjerojatno i konzultirati se s kolegama sucima. Sigurno će Herzog nešto i naučiti iz te situacije, ali Jared Cannonier i dalje ostaje oštećen takvom odlukom. Poraz sigurno neće biti poništen, a Jaredu eventualno preostaje nada da će kasnije ove godine dobiti priliku revanširati se Imavovu. Deveti mjesec i UFC-ov event u Parizu zvuče kao idealna prilika za nešto takvo.

Snimku sporne situacije možete pogledati OVDJE.

Linker
11. lipanj 2024 23:52