UFC

O‘Malley inzistira da Cejudo i Sterling odrade meč što prije; Cejudo ga je ‘uništio‘ svojim odgovorom

Henry Cejudo i Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sean se jako loše proveo u sukobu s Cejudom putem Twittera

Puno se šuškalo o povratku Henryja Cejuda cijele ove godine, a čini se da ćemo ‘‘Triple C-ja‘‘ gledati u kavezu sljedeće godine. Bivši prvak dvaju UFC-ovih težinskih kategorija (muha i bantam) vratit će se nakon gotovo tri godine pauze i odmah će dobiti priliku u borbi za pojas. Aljamain Sterling početkom ovog mjeseca potvrdio je Cejuda kao sljedećeg protivnika.

‘‘Najavljujem vam da ću se boriti protiv Henryja (Cejuda) u svom sljedećem nastupu. Ciljamo na ožujak (treći mjesec). Još nije službeno, ali to je gotova priča, ta borba će se dogoditi. Vidjeli ste nedavno ‘staredown‘ mene i Cejuda. Nemam problema boriti se protiv njega. Nikad u životu nisam nekog izbjegavao. UFC mi daje najteže moguće izazove, a ja uvijek iskoračim i pobijedim, osim onog puta kad me Marlon Moraes poslao na Neptun. U većini slučajeva ipak pobijedim.‘‘, rekao je Sterling gostujući u The Weekly Scraps podcastu.

Meč između Cejuda i Sterlinga predviđen je prema nekim neslužbenim informacijama za četvrti mjesec sljedeće godine. Ipak, termin je to s kojim se ne slaže Sean O‘Malley, prvorangirani izazivač UFC-ove bantam kategorije. ‘‘Suga‘‘ se nada ‘‘title shotu‘‘ što prije, a putem Twittera je uputio poruku Sterlingu i Cejudu.

‘‘Želim se boriti u srpnju (7. mjesec) najkasnije i stoga bi Aljo (Sterling) i Harry (Henry Cejudo) trebali odraditi svoj meč u ožujku (3. mjesec), a ne u travnju (4. mjesec). Požurite.‘‘, poručio je Sean.

Henry Cejudo inače je vrlo aktivan na društvenim mrežama i teško je pronaći borca kojeg nije prozivao i s kojim se nije upuštao u ‘‘Twitter‘‘ ratove. Često Cejudovi komentiraju ne nailaze na odobravanje fanova, ali Sean O‘Malley redovna mu je mušterija, pa tako i ovaj put.

‘‘Hej, ‘Suga‘ Sean. Ti bi se trebao boriti s Paddyjem (Pimblettom). Suci neće znati koga da pokradu.‘‘, poručio je Cejudo, pritom aludiravši na činjenicu da su Paddy i Sean kontroverzno pobijedili u svojim posljednjim nastupima.

Pimblett je proteklog vikenda porazio Jareda Gordona, a gotovo nitko osim samog Paddyja i trojice sudaca nisu vidjeli Paddyja kao boljeg u tom meču. Sean O‘Malley u desetom mjesecu ove godine porazio je Petra Yana, a bio je i to meč u kojem se većina nije složila s odlukom sudaca. Narativ je da UFC gura na sve načine Seana O‘Malleyja i Paddyja Pimbletta, jer obojica posjeduju potencijal za postati zvijezdama, ali UFC se uvijek ograđuje od sudačkih odluka i tvrde da je to nadležnost atletske komisije u saveznoj državi unutar koje se event održava.

Sean O‘Malley pokušao je uzvratiti Cejudu, ali nije se najbolje proveo niti u nastavku prepirke.

‘‘Začepi i napravi mi burrito‘‘, poručio je Sean, a Cejudo mu je ponovno spustio.

‘‘Napravit ću jedan za Petra Yana i onda ću ga dati sucima da ti ga poklone.‘‘

O‘Malley je tu stao s pokušajima da porazi Cejuda u ovom ‘‘Twitter‘‘ obračunu, a nije nemoguće da ih sljedeće godine vidimo u obračunu unutar UFC-ova kaveza.

Linker
29. svibanj 2024 12:00