UFC

Nick Diaz želi Usmana: ‘Ne treba mi prebijanje od mlađih boraca, želim napad na pojas!‘

Nick Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Ova ideja je daleko od realizacije

Nick Diaz ima želju ponovno se boriti, ali ni manje ni više nego baš protiv aktualnog prvaka velter kategorije Kamarua Usmana. Nick je inače bio WEC i Strikeforce prvak, ali pod okriljem UFC organizacije do titule još nije uspio doći. Za privremeni pojas borio se protiv Carlosa Condita, te je tu borbu izgubio. Godinu dana nakon toga borio se za pravi pojas velter kategorije koji je u tom trenutku držao GSP, a tu borbu je također izgubio na isti način: jednoglasnom sudačkom odlukom.

Nakon toga je imao borbu protiv Andersona Silve koju je izgubio, da bi kasnije bila preimenovana u "no contest" zbog Silvinog pada na doping testu. Nakon više od šest godina vratio se borbama te izgubio od bivšeg prvaka Robbieja Lawlera. Diaz je želju da se bori protiv Usmana izrazio još i prije nego li se borio protiv Lawlera, a danas i dalje ustraje na tome.

"Radimo na borbi koja bi se trebala održati krajem godine. Trenutno sam fokusiran samo na treninge. Ako ću se već boriti, neka to bude borba za titulu. Svi me žele prikazati kao da se želim boriti protiv tamo nekih dečkiju. Ali znate što? Ja želim veliku borbu. Želim preskočiti sve zavrzlame. Ja ne moram ići unutra i boriti se protiv mlađih dečkiju koji bi me mogli prebiti. Nije da ih ne bi pobijedio. Ali jednostavno mi to nije motivirajuće. Želim borbu za titulu. Imam već 38 godina."

Predsjednik UFC-a Dana White toj ideji se samo nasmijao i odbacio ju kada je Nick to prvi puta spomenuo. Mnogi analitičari, uključujući i Daniela Cormiera, ne žele ponovno gledati Diaza kako se bori. Ali Diaz se s njima ne slaže; on smatra kako može detronizirati aktualnog prvaka.

"Mislim da ga mogu pobijediti. Volio bih da mi daju priliku." - zaključio je Diaz.

Je li Diaz stvarno uvjeren da bi mogao pobijediti aktualnog prvaka, ili jednostavno želi zaraditi novac ostaje samo na nagađanju.

Linker
20. travanj 2024 03:49