UFC

Poirier se nada kako Nick Diaz više neće nastupati: ‘Nadležna tijela trebaju mu zabraniti nastupe‘

Nick Diaz

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajbolji borac lake kategorije rastužuje se gledajući legende na zalasku

Krajem devetog mjeseca protekle godine, Nick Diaz vratio se u UFC-ov kavez nakon šest i pol godina izbivanja iz sporta. 38-godišnji Nick izgubio je prekidom u trećoj rundi, a bolji je bio Robbie Lawler.

Podijeljene reakcije izazvao je Nick Diaz svojim nastupom. Dok oni optimističniji smatraju kako je Diaz izgledao dobro s obzirom na dugu pauzu, brojniji su oni koji misle kako su Nickovi borilaćki dani prošlost i nema smisla da više nastupa.

Nije poznato hoće li se i kada bi se eventualno Nick Diaz mogao ponovno boriti, ali Dustin Poirier nada se kako nećemo svjedočiti novom nastupu Nicka Diaza.

''Diamond'' nerijetko ističe kako je u mlađim danima bio veliki fan braće Diaz, a gostujući u ''The Fight with Teddy Atlas'' podcastu, Poirier je objasnio kako mu je bilo gledati Nicka u spomenutom meču protiv Lawlera.

''Užas je, jer ja sam tako velik fan. Vidjeti legendu u takvom izdanju, mrzim to gledati. Ali to je borba. Oni (veterani MMA-) često ne znaju kada trebaju stati. Ne mogu se zaustaviti i ne žele, zato što su borci. Nakon dugo vremena bavljenja tim sportom, to više nije ono što rade, nego ono što oni zapravo jesu. Istu stvar i ja ponekad osjećam.'', rekao je Poirier, a zatim je dodao kako bi atletske komisije trebale reagirati u takvim situacijama.

''Mislim da bi trebalo postojati nadležno tijelo koje bi imalo moć i nadležnost za reći: 'Gotovo je'. Bio sam na brojnim boksačkim mečevima gdje su uparivali borca kojeg grade, s nekim tko uopće ne bi trebao biti tamo. Ne želite gledati takve tipove kako padaju, jer jednom će ostati u ringu bez nečega što ne mogu vratiti. Mislim da bi komisije trebale istupiti.'', objasnio je Poirier.

Nick Diaz nedavno je spominjao kako bi se rado obračunao s Usmanom i time je dao naslutiti kako se ne planira umiroviti. Naravno da meč s prvakom velter kategorije neće dobiti, ali pitanje je mogu li mu UFC-ovi ''matchmakeri'' pronaći adekvatnog protivnika na svom rosteru.

Linker
14. travanj 2024 15:11