UFC

‘Na ulici sam neporažen, prebio sam mnoge veće tipove. Boli me briga koliki je Adesanya, stavite ga pred mene!‘

Israel Adesanya

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Carmen Mandato/getty Images/profimedia
Manel Kape još uvijek nije prebolio uvredljive riječi koje mu je svojedobno uputio Israel Adesanya

Medijsku konferenciju uoči UFC 293 priredbe u Sydneyju, sredinom rujna prošle godine, obilježila je prepirka između Manela Kapea i Kaija Kare-Francea, a u koju se uključio i Israel Adesanya te, među ostalim, za Kapea poručio: "Pogledajte ovog patuljka kako se pokušava igrati sa mnom. Sahranit ću te!".

Sedmi izazivač UFC-ove muha kategorije još uvijek pamti Adesanyne riječi, zbog kojih nije ni prihvatio kasniju ispriku nekadašnjeg vladara srednje divizije u "backstageu", a sada opetovano ponavlja kako bi se sa "Stylebenderom" bez razmišljanja obračunao u uličnoj tučnjavi, ističući kako pritom razlika od 25 centimetara visine i gotovo 30 kilograma težine - za njega ne bi predstavljala apsolutno nikakvu otegotnu okolnost.

"Neporažen sam na ulici. Pobijedio sam mnogo, mnogo, mnogo većih tipova, boli me briga koliki je Adesanya. Stavite ga ispred mene na ulici pa ćemo vidjeti. On je poprilično dobar borac, ali poprilično sam dobar i ja", odlučan je bio portugalski borac angolskog podrijetla tijekom gostovanja na JAXXON podcastu u utorak.

Što se tiče borbi u samom oktogonu, Kape je posljednji put nastupio upravo u Sydneyju gdje je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Felipea dos Santosa. Nakon toga su mu propala dva ugovorena meča protiv Matheusa Nicolaua, prvi put u siječnju zbog "Starboyjeva" promašaja težine, a onda i prošlog mjeseca zbog ozljede.

Linker
01. svibanj 2024 17:58