UFC

Na današnji dan prije četiri godine nastala je ova legendarna fotografija: Khabib završio McGregora

Khabib vs. McGregor

 Twitter (ybw Combat)
UFC 229 postavio je rekord koji do danas nije srušen

6.10. 2018. godine dogodio se jedan od najiščekivanijih mečeva u lakoj kategoriji. UFC 229 donio je borbu između Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora, a slavio je Khabib ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi borbe te je obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji.

Godinu dana ranije Conor je odradio boksački meč protiv Floyda Mayweathera Jr-a kojeg je također izgubio, no ogroman novac su zaradili i jedan i drugi. Odlučio se onda Conor vratiti u MMA i odmah napasti titulu protiv neporaženog Khabiba, no nije uspio.

Što se borbe tiče, vjerojatno se svi sjećaju kako je to izgledalo. Pružao je Conor otpor no ipak nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi Khabiba. Odmah se Khabib u prvoj rundi uhvatio za ono u čemu je najbolji; srušio je McGregora i kontrolirao uz žicu. Početkom druge runde Khabib je desnim krošeom uspio uzdrmati McGregora, a nakon toga je Conor opet završio na podu i primao teške udarce u parteru uz legendarnu rečenicu: ‘‘Let‘s talk now‘‘ (Pričajmo sad).

U trećoj rundi je Conor odlično branio rušenja i niti jednom nisu završili u parteru, no u četvrtoj je bio kraj za Irca. Khabib ga je završio gušenjem, a poslije toga je uslijedila tučnjava sa Conorovim timom.

Što se tiče brojki, u T-Mobile Arenu je došlo preko 20 tisuća ljudi, a prodalo se 2,4 milijuna PPV-ova te je to bio najuspješniji event u povijesti UFC-a.

Linker
19. travanj 2024 01:54