UFC

Henry Cejudo ima idealnog protivnika za Conorov povratak: ‘Zamislite koliko bi PPV-ova prodali!‘

Conor McGregor

 Instagram (conor Mcgregor)
Bivši prvak UFC-ove muha i bantam kategorije računa da će McGregor nastupati u velteru

Povratak Conora McGregora nakon teške ozljede noge koju je zadobio u sedmom mjesecu prošle godine još uvijek je poprilična nepoznanica. Niti je poznat okvirni datum povratka, kao ni protivnik i kategorija.

Dobra je vijest kako McGregor u posljednje vrijeme dijeli snimke sa sparinga i očito je spreman za maksimalni napor i trening kamp. Njegovom povratku nadamo se u prvoj polovici sljedeće godine. Conor je ranije ovog tjedna putem Twittera odgovarao na pitanja svojih fanova, a jedan od njih pitao ga je hoće li velter kategorija biti kategorija u kojoj će nastupati.

‘‘Definitivno.‘‘, bio je kratki odgovor McGregora.

Ukoliko je Conor definitivno naumio nastupati u kategoriji do 77 kilograma, onda se potencijalni protivnici trebaju i tražiti unutar te kategorije. Henry Cejudo na svom YouTube kanalu otkrio je koga vidi kao idealan izbor za Conorov protivnika u velter kategoriji. Radi se o Jorgeu Masvidalu.

‘‘To je dobar meč za Conora McGregora. Zašto? Zato što u tom meču neće biti ‘grapplinga‘. Treba mu protivnik koji je dobar u stojci, želi se boriti u stojci i ne želi hrvati. Također, Jorge Masvidal nije pobijedio već neko vrijeme. Mislim da je izgubio tri ili četiri meča zaredom (tri, op.a.). Mislim da bi Jorge Masvidal bio najbolji protivnik za njegov (Conorov) povratnički meč. Samo zamislite koliko bi to PPV-ova prodalo.‘‘, pojasnio je ‘‘Triple C‘‘.

McGregor nerijetko ističe kako ga zanima borba za titulu i planira se boriti za pojas odmah u povratničkom meču. Teško je očekivati da će mu UFC ispuniti tu želju nakon duge pauze, ali Cejuda takav rasplet ne bi iznenadio.

‘‘On nije zaslužio takve stvari kroz svoja sportska ostvarenja, ali ih je zaslužio s financijske strane i kroz prodaju PPV-a. Brojkama je to zaslužio. Mislim da bi Kamaru Usman i Leon Edwards rado pristali na meč protiv njega. To bi obojici bio prvi izbor, a nešto se i prvaka pita. Na kraju dana, ja ne bih bio ljut ako se to i dogodi, ali na neki način ipak bi se i naljutio. Pomiješani su mi osjećaji, ali mislim da je Conor zaslužio takve stvari. To je učinio kroz brojke.‘‘, zaključio je Cejudo.

Realnost je da gotovo nitko ne bi bio iznenađen ako UFC uistinu počasti Conora napadom na titulu, neovisno o kojoj se kategoriji radi. Hoće li to biti i pametan potez promocije s obzirom na Conorovu dugu pauzu, saznat ćemo sve onda kad se McGregor službeno vrati u kavez.

Linker
15. travanj 2024 03:33