UFC

Muhammad Mokaev otkrio šokantnu scenu: ‘On je potegao pištolj na mene, zamislite kolika morate kukavica biti za to‘

Muhammad Mokaev

 Px Images/alamy/alamy/profimedia
Ukoliko je ovo točno, UFC će provesti internu istragu

Nakon teškog mjeseca za do sada neporaženog borca Muhammada Mokaeva, uslijedila je šokantna tvrdnja vezana za UFC-ovog izazivača Amira Albazija.

Unatoč pobjedi nad Manelom Kapeom na UFC-u 304, održanom 27. srpnja u Manchesteru, UFC-ovo vodstvo donijelo je odluku da neće ponovno potpisati ugovor s 24-godišnjim ruskim borcem, iako je on vjerojatno bio među ljudima koji su ponajviše zaslužili šansu da napadnu UFC-ovu titulu u muha kategoriji.

Od tada, Mokaev je nagovijestio da je potpisao ugovor s drugom organizacijom, premda je ponudio da se bori u UFC-u besplatno. Zagrijženiji obožavatelji primijetili su iz jedne njegove objave da je vjerojatno potpisao s bahreinskom promocijom Brave CF. Sada kada Mokaev više nije član najelitnije svjetske MMA promocije, sljedeći vjerojatni izazivač je trećerangirani Amir Albazi. "Princ" nije nastupao od lipnja prošle godine, kada je kontroverzno pobijedio Kaia Kara-Francea podijeljenom odlukom sudaca, a spomenuti borac se bori ovog vikenda u sunaslovnoj borbi na UFC-u 305 u Perthu protiv australskog borca hrvatskih korijena Stevea Ercega.

Albazi je trebao ponovno ući u oktogon u veljači ove godine, ali ga je ozljeda vrata spriječila u borbi protiv Brandona Morena, zbog čega je morao na operaciju.

Uoči njegovog povratka u oktogon, Mokaev je iznio zastrašujuću optužbu protiv Albazija u vezi s incidentom koji se dogodio u Las Vegasu nakon Mokaevove borbe protiv Alexa Pereza.

Tjedan dana prije Mokaevove borbe protiv Pereza, on i Kape imali su sukob ispred UFC Performance Institutea, što je rezultiralo time da je Mokaev morao potražiti medicinsku pomoć u vidu šavova.

Nekoliko dana nakon tog događaja, Mokaev i njegov tim susreli su se s Kapeom i njegovim timom u jednom lokalnom objektu u Vegasu. Zbog prisutnosti mnogih kamera, Mokaev i njegov tim odlučili su napustiti to područje. "Otišli smo. Albazi je stajao iza ugla. Albazi, drugorangirani u mojoj kategoriji, ponašao se neobično. Istrčao je iz auta i zauzeo borbeni stav. U tom trenutku imao je operaciju vrata. Pomislio sam da ako ga sada udarim, otići će na policiju" započeo je Mokaev svoje objašnjenje u intervjuu s Adamom Zubayraevom.

"Zauzeo sam borbeni stav, a on je izvukao pištolj na mene. Albazi je stajao pokraj Javida Basharata, koji se bori u UFC-u. Bio sam s prijateljem. Moj prijatelj je pokušao zastrašiti Albazija. On nije reagirao. Otišli smo. Još uvijek je vikao na nas, govoreći da je bolje da odemo" nastavio je Mokaev.

Amir Albazi, poznat kao "Princ", trenira zajedno s spomenutim Kapeom i Javidom Basharatom u Xtreme Coutureu u Vegasu.

Linker
14. kolovoz 2024 18:22