Ostalo

‘Najplaćeniji muha borac na svijetu‘ tvrdi da Brave CF puno bolje plaća od UFC-a

Muhammad Mokaev

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako je očito financijski vrlo zadovoljan u Brave CF-u, Muhammad Mokaev tvrdi da mu je i dalje san boriti se u UFC-u

Muhammad Mokaev (13-0) je izjavio da ga je njegova odluka o potpisivanju ugovora s Brave CF-om učinila najplaćenijim muha borcem na planetu.

U svojoj posljednjoj UFC borbi, dana 27. srpnja, na UFC-u 304 u Manchesteru, Mokaev je ostvario dominantnu pobjedu protiv Manela Kapea.

Nakon borbe, 24-godišnjak je na konferenciji za novinare izjavio da mu je cilj postati prvak muha kategorije te da ima u planu borbu protiv prvaka Alexandrea Pantoje. Međutim, ubrzo je Dana White objavio da UFC neće produžiti Mokaevov ugovor, prisiljavajući talentiranog borca da razmotri druge opcije.

To je pokrenulo brojne spekulacije u MMA zajednici o tome gdje će Mokaev nastaviti svoju karijeru. Na kraju, Mokaev je potpisao ugovor s Brave CF-om, promocijom čiji je član bio prije prelaska u UFC.

Uz to, tvrdi da mu organizacija izuzetno dobro plaća za njegove usluge. Na Twitteru je napisao: "Najplaćeniji muha borac na svijetu trenutno, a nemam ni pojas! No, moj cilj je povratak u UFC jer je to trenutno broj 1 promocija na svijetu!"

Iako u Brave CF-u postoje mnogi zanimljivi protivnici za Mokaeva, prema njegovim izjavama čini se da je i dalje fokusiran na povratak u UFC.

To bi moglo biti teško ostvarivo jer je White dosad pokazao nezainteresiranost da mu pruži novu priliku. Ipak, s 24 godine, ako osvoji Brave CF titulu i ostvari nekoliko značajnih pobjeda, Mokaev bi mogao ponovno dobiti priliku ostvariti svoj san. Povratak u UFC neće biti lak zadatak.

Linker
26. rujan 2024 21:06