UFC

Moćni Ekvadorac izveo impresivan potez, pobijedio Magnyja i potvrdio status jednog od najvećih UFC-ovih talenata

Michael Morales

 Carmen Mandato/Getty Images/Profimedia
Michael Morales uspješno je apsolvirao najveći izazov u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri

Glavni dio noćašnje UFC on ESPN 62 priredbe otpočeo je borbom Michaela Moralesa i Neila Magnyja. Okršaj s prekaljenim "gatekeeperom" i dvanaestoplasiranim borcem UFC-ove velter divizije predstavljao je za Moralesa najveći izazov u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri, no 25-godišnji Ekvadorac taj je zadatak uspješno apsolvirao, pobijedivši Magnyja tehničkim nokautom u prvoj rundi, te produživši tako svoj besprijekoran omjer na 17 pobjeda bez poraza.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Magny je krenuo u rušenje, a onda pritisnuo Moralesa uz žicu i uzeo mu leđa u stajaćoj poziciji. Uslijedila je dvominutna sekvenca u kojoj je 37-godišnji "Haitian Sensation" imao leđa 12 godina mlađeg protivnika i pokušavao kapitalizirati stečenu prednost. Činilo se da je mladi i snažni Ekvadorac u problemima, no iz neugodne se situacije izvukao na impresivan način.

Udarcem laktom iz okreta pogodio je Magnyja u glavu i srušio ga na pod, a onda ga krenuo kažnjavati "ground and poundom". Nakratko se pridigao, a onda opet nasrnuo na iskusnijeg protivnika, došao u "full mount", te ga nastavio obasipati kanonadom udaraca. Magny je očajnički tražio izlaz, a onda okrenuo leđa, što je Morales iskoristio i nemilosrdno ga udarao sve dok Dan Miragliotta nije prekinuo borbu 20 sekundi prije kraja prve runde.

Na račun svoje izvedbe Morales je uprihodio bonus od 50.000 dolara za izvedbu večeri. Podsjetimo, isti bonus zaradio je i Gerald Meerschaert svojim nevjerojatnim preokretom protiv Edmena Shahbazyana, dok su za borbu večeri nagrađeni Caio Borralho i Jared Cannonier.

Linker
05. rujan 2024 10:29