UFC

Mendez smatra da Makhachev ne zaslužuje drugo ‘P4P‘ mjesto: ‘Dali su mu to prebrzo‘

Makhachev i Mendez

 Sportskeeda
Vjeruje da je njegov borac najbolji na svijetu, ali da se mora još dokazati

Islam Makhachev je prošloga mjeseca pobijedio Charlesa Oliveiru na UFC 280 priredbi i uzeo pojas u lakoj kategoriji te je nakon pola godine praznine to prestižno mjesto napokon dobilo vlasnika. Osim pojasa u svojoj kategoriji, Islam je došao na drugo mjesto ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvice te se našao odmah iza prvaka perolake kategorije Alexandera Volkanovskog.

Međutim, njegov trener Javier Mendez ne misli da je Islam to i zaslužio. Iako vjeruje da je on najbolji borac na svijetu, smatra kako ima još dosta toga dokazati u UFC-u da bi ga se uistinu moglo gledati kao najboljeg.

‘‘Vidite, znate isto kao i ja da je Islam sada na drugom ‘pound-for-pound‘ mjestu. Kako? Ja znam da je on dobar i da zaslužuje biti na prvom mjestu, ali dati mu drugo mjesto na osnovu samo jedne borbe, ne. U svom srcu vjerujem da je on najbolji borac na svijetu, ali oni su mu ovo dali na osnovu jedne borbe. Meni se to ne sviđa, učinjeno je prerano‘‘, rekao je Mendez za MMA Junkie.

‘‘On je odličan, ali treba napraviti više. To vjerujem, a treba i pobijediti Volkanovskog a zatim Dariusha. Ako to učini, onda može biti prvi.‘‘

‘‘Pogledajte što radi Volkanovski. Obrisao je pod sa svim izazivačima u svojoj kategoriji, baš sa svima. Islam također tako treba počistiti sve. Ponavljam, ja vjerujem da je on najbolji na svijetu ali ih treba završiti sve. Tako ja razmišljam‘‘, zaključio je Mendez.

Makhachev se u drugom mjesecu bori protiv Volkanovskog te će tada imati priliku ponovno impresionirati svog trenera.

Linker
26. travanj 2024 02:20