UFC

Marvin Vettori: ‘Nisam izgubio svih pet rundi, a želim se vratiti protiv pijanca Paula Coste‘

Marvin Vettori
 CHRISTIAN PETERSEN/AFP
Nismo dobili prvog talijanskog UFC prvaka te Marvin Vettori mora gledati prema novim izazovima

Nije bilo lako Marvinu Vettoriju prihvatiti poraz koji mu je u glavnoj borbi UFC 263 priredbe nanio Israel Adesanya. Dugo je čekao taj revanš, a onda je pao puno uvjerljivije nego kad su se u travnju 2018. godine prvi put susreli. Nakon svega toga nije lako izaći pred medije, no on je izjavu ipak odlučio dati.

"Mislim da sam napravio puno dobrih stvari, posebno sam dobro radio u boksačkim izmjenama. Čini se da su priča ove borbe bili njegovi udarci nogama. Mislim da 50-45 nije bila dobra odluka, ali što je tu je. Meni je 27 godina, idem sad u hotel i odmah na trčanje. Nisam si priuštio niti tuširanje jer mislim kako ga nisam zaslužio", rekao je nakon borbe Vettori u razgovoru za BT Sport.

Očekivalo se da bi Vettori trebao prednost imati u borbi na tlu, a nakon što mu je samo jedna i pol minuta trebala za prvo rušenje, njegovi navijači počeli su se rano veseliti. Nažalost po njih, ali i po njega, Vettori nije uspio zadržati borbu na podu, odnosno Adesanya se vrlo lako nakon svakog rušenja ustajao.

"On je odradio svoj posao da ne završi dulje na podu. Ofenzivno tamo nema kvalitetu, ali defenzivno je napravio dobar posao. Posjedujem sve karte za savladati ga, ali što je tu je. Rekao sam da ću ga pobijediti da ne ostavim nikakvu sumnju. Čak i da sam u ovoj borbi pobijedio, bilo bi sumnje tako da sigurno nisam napravio dovoljno", svakako je nezadovoljan svojom izvedbom izazivač.

Što se tiče iduće borbe, upitan je želi li se boriti protiv Darrena Tilla, prema kojem je imao žestoki ispad bijesa nakon što mu je ovaj otkazao za travanj planiranu borbu. Ipak, jedan borac mu se čini kao još poželjniji protivnik. To je Paulo Costa, što bi na kraju bila borba dva posljednja Adesanyina izazivača.

"Ako se Till može ukazati, borio bih se protiv njega. No, ako mogu birati, volio bih uništiti onog pijanca koji ne može prestati piti, Borrachinhu. Ja sam uvijek spreman za borbu i na mene može računati, ako postoji datum ukazat ću se. Što se tiče Coste, ne znam koji je njegov problem, ali on nije čist u glavi i želim ga pobijediti", zaključio je Marvin, prije nego se uputio prema hotelu, a onda, kako je sam najavio, na kazneno trčanje.

Linker
26. travanj 2024 03:12