UFC

Lobov tuži Conora i za klevetu, McGregor ga pozvao na obračun: ‘Dođi u SBG, borit ćemo se za sve‘

Conor McGregor

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Jedno od popularnijih MMA prijateljstava raspalo se zbog spora oko novca i prodaje viskija

Veliku izdaju ‘‘pretrpio‘‘ je Conor McGregor od strane svog dugogodišnjeg prijatelja i sparing partnera Artema Lobova. Umirovljeni ruski MMA borac potražuje pet posto profita od Conorove prodaje udjela u ‘‘Proper 12‘‘ viskiju.

McGregor je prošle godine sudjelovao u prodaji većinskog udjela u kompaniji, a radilo se o poslu vrijednom 600 milijuna dolara. Procjena je da je Conor ostvario profit od 150 milijuna dolara, a Lobov želi svoj dio kolača.

Naime, Artem i njegovi pravni zastupnici tvrde da je Lobov zapravo začetnik ideje o tom viskiju, ali zasluge mu nikad nisu pripisane. Artem je stoga pokrenuo tužbu protiv McGregora i nekadašnji prijatelji sada će biti na sudu i to na suprotnim stranama.

‘Moj klijent (Lobov) je umirovljeni profesionalni borac s titulom magistra financija i tržišta kapitala, a stekao ju je na DCU-u (Dublin City University). Pokrenuli smo postupak na Visokom sudu u njegovo ime kako bismo došli do nagodbe s gospodinom McGregorom u vezi njegovog viskija ‘Proper No. Twelve‘. Moj klijent inicijalni je tvorac i suosnivač koncepta za pokretanje tog brenda povezanog s McGregorom. Ovo je sada sudski predmet i nećemo iznositi dodatne detalje.‘‘, rekao je Dermot McNamara, odvjetnik Artema Lobova.

Naravno da je sve ovo u centru Conorove pažnje, a McGregor se već više puta dotaknuo ovog predmeta putem svojih društvenih mreža. Irska MMA zvijezda ponekad snimi čak i pjesmicu kojom ismijava Lobova, a sinoć je otkrio više informacija i odlučio je izazvati Lobova na obračun.

‘‘Artem tuži mene i mog oca za klevetu također. O Gospode, Bože blagoslovi. Arteme, izgledaš kao nekuhana kobasica. Baci se na tavu barem minutu, izgledaš grubo prijatelju. Bog te blagoslovio.‘‘, bio je jedan od Conorovih ‘‘tvitova‘‘, a zatim je glasovnom porukom pozvao Lobova na borbu.

‘‘Ovo je prozivka Artemu Lobovu. Izazivam te na dvoboj večeras, u 22:30, u SBG Concord dvorani. Borit ćemo se za sve. Prolazim kroz sve ovo, odvjetnici me obavještavaju o tužbi za klevetu itd. Ti si mala bluza prijatelju. Vidimo se večeras u SBG Concordu u 22:30 i borimo se za sve, zar ne? Odgovori na ovu prozivku ti mala bluzo.‘‘, poručio je McGregor.

Mnogi su se zapitali zašto Conor naziva Artema ‘‘bluzom‘‘ i kakve veze taj ženski odjevni predmet ima s Artemom. Malo je dostupnih informacija o tome ‘‘slengu‘‘, ali postoji određeni ‘‘sleng‘‘ prema kojemu se ‘‘bluzom‘‘ naziva feminiziranog gay muškarca.

Lobov na prozivku nije odgovorio i gotovo sigurno se nije pojavio u SBG-u. Jasno je da ruski borac ne planira rješavati ovaj slučaj na tako besmislen način i Conor će morati na sud.

Linker
18. travanj 2024 08:55