UFC

Završen je sudski postupak između Michaela Chiese i Conora McGregora: Borci su se nagodili

Conor McGregor i Michael Chiesa

 Screenshot (youtube, Ufc; Anatomy Of A Fighter)
Dvojica UFC-ovih boraca na sudu su bili zbog incidenta iz 2018. godine

Jedan od najvećih i najpoznatijih incidenata u povijesti UFC-a dogodio se u četvrtom mjesecu 2018. godine uoči UFC 223 eventa. Conor McGregor pojavio se sa svojom ekipom i pritom su izvršili napad na autobus pun UFC-ovih boraca i osoblja.

Conor je uspio baciti i metalna kolica u smjeru autobusa, a pritom je polupao staklo na vozilu. Neki od boraca unutar autobusa završili su s posjekotinama nakon tog čina od strane Irca, a Michael Chiesa možda je i najgore prošao. Posjekotina na njegovom licu bila je jasno vidljiva, a ‘‘Maverick‘‘ je isticao da osjeća i komadiće stakla u oku.

Spletom okolnosti, Khabib Nurmagomedov na tom eventu ostao je bez protivnika nakon što se Tony Ferguson ozlijedio, a Max Holloway kao zamjena je također ubrzo otpao zbog zdravstvenih problema. UFC je zamjenu tražio među ostalim borcima lake kategorije koji su trebali nastupiti na tom eventu. Michael Chiesa kao devetorangirani izazivač lake kategorije u tom trenutku, bio bi odabran kao zamjena za Fergusona i Hollowayja te bi dobio priliku boriti se za titulu u lakoj kategoriji.

Nažalost po Chiesu, on je nastup na tom eventu morao otkazati zbog Conorovog incidenta, a ‘‘title shot‘‘ je na kraju dobio Al Iaquinta kao 11-rangirani izazivač UFC-ove lake kategorije.

‘‘Imao sam zlatnu priliku koju mi je oduzeo Conor McGregor‘‘, rekao je Chiesa u jednoj od izjava za TMZ.

Chiesa je zbog svega gore navedenog tužio McGregora, a nakon nešto više od četiri i pol godine od samog incidenta, sudski proces je završen. Naime, MMA Fighting podijelio je informaciju iz povjerljivih izvora koja govori da su se Chiesini i McGregorovi pravni zastupnici uspjeli nagoditi i slučaj će biti okončan bez mogućnosti da se ponovno otvori.

Michael Chiesa tužio je Conora za više različitih nedjela, među kojima su nanošenje emocionalne boli, fizički napad, zlostavljanje itd. McGregorovi odvjetnici isticali su da Chiesa nije bio meta Conorovg napada i da je tužba neosnovana. Sudac se na prvu složio i odbacio je veliku većinu točaka optužnice, ali Chiesa se žalio, a žalba mu je bila uvažena i sudski postupak trebao se nastaviti.

Conor i Chiesa ipak su se nagodili na kraju, a detalji same nagodbe barem zasad nisu poznati. McGregor se sada može posvetiti novom sudskom procesu, jer Artem Lobov ga tuži i potražuje veliku svotu novca od prodaje ‘‘Proper 12‘‘ viskija. Iako McGregor pauzira od nastupa u kavezu, dojam je da konstantno vodi bitke izvan kaveza, točnije na sudu.

Linker
14. travanj 2024 01:02