UFC

Dugogodišnji trener Nicka Diaza ogradio se od sudjelovanja u pripremama za povratak u UFC

Nick Diaz

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Cesar Gracie tvrdi kako on ne bi dogovorio tu borbu i da je neizvjesno hoće li Diaz uopće nastupiti u Abu Dhabiju

Cesar Gracie nije oduševljen povratničkom borbom Nicka Diaza.

Diaz (26-10 MMA, 7-7 UFC) se bori protiv Vicentea Luquea (22-10-1 MMA, 15-6 UFC) 3. kolovoza u Etihad Areni u Abu Dhabiju. 40-godišnjak se nije natjecao od poraza tehničkim nokautom od Robbieja Lawlera na UFC-u 266 u rujnu 2021., što je bila njegova prva borba nakon više od šest godina.

Diazov dugogodišnji trener, Gracie, otkrio je da nije dio njegovog trening kampa. On bi radije da se Diaz bori s nekim drugim, a ne s Luqueom.

"Stvarno nisam uključen u tu borbu", rekao je Gracie za Submission Radio. "Bit ću potpuno iskren s vama. To nije bila moja ideja. To nije borba koju bih ja dogovorio. Da savjetujem Nicka, ne bih ga savjetovao da prihvati tu borbu. U Abu Dhabiju je. Ne bih savjetovao odlazak na borbu u inozemstvo u ovom trenutku, posebno jer je Luque vrlo težak protivnik. Znate da je Nick težak momak, ali to jednostavno nema previše smisla za mene s obzirom na to gdje je Nick u svojoj karijeri."

"I ne znam. To nije borba koju bih ja dogovorio. Čak ne znam ni što se događa s tom borbom, da budem iskren. Razgovaram s Nickom. Razgovarao sam s Nickom danas malo, i da, nemam nikakve planove za tu borbu, da budem iskren. Ne znam što će se dogoditi s tom borbom, iskreno."

Po kladionicama, prema DraftKingsu, Luque je značajan favorit. Gracie je čak skeptičan da će se Diaz pojaviti na borbi 3. kolovoza.

"Nisam bio dio njegovog treninga za ovu borbu. Jednostavno nisam", rekao je Gracie. "Razgovaramo svaki dan, i ne znam što će se dogoditi s tim, iskreno. Ne znam. To je neizvjesno što će se dogoditi.‘‘

"Tako da ne znam što Nick radi. Znam da je izgubio puno kilograma i sve, ali stvarno ga ne vidim kako trenira s borcima. I ne znam što se događa s tom borbom."

Linker
26. rujan 2024 05:50