UFC

Khamzat Chimaev protiv Belala Muhammada u listopadu?

Khamzat Chimaev 

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Ovime bi jedan od njih učvrstio poziciju potencijalnog prvog izazivača

UFC-ova velter kategorija već duže vrijeme nije bila ovako nakrcana jakim imenima gdje je teško izabrati tko najviše zaslužuje borbu za pojas protiv Kamaru Usmana. Usman se trenutno oporavlja od operacije ruke, a sljedeći na redu za napad na njegov pojas trebao bi biti Leon Edwards. Ostali borci velter kategorije ne žele gubiti vrijeme pa su odlučili sami provesti eliminaciju do mjesta idućeg prvog izazivača. Tim povodom Khamzat Chimaev izazvao je preko Twitter profila Belala Muhammada na dvoboj.

"Borit ću se s tobom ako ne poneseš palestinsku zastavu u bitku" - napisao je Chimaev, na što mu je Belal uskoro odgovorio: "Respektiram brate... Ponijet ću i za tebe jednu zastavu i oboje ćemo se boriti za Palestinu. Ne mogu više donijeti zastavu u borbu čak niti da želim."

Chimaev je tada predložio mjesto i vrijeme: "Listopad (10. mjesec) u Abu Dhabiju.", na što je Muhammad potvrdno odgovorio: "Dogovoreno."

Muhammad i Chimaev obojica imaju vrlo važne pobjede iza sebe u kojima su dokazali koliko zapravo vrijede. Chimaev je u jednoj od najboljih borbi ove godine porazio Gilberta Burnsa i time dokazao da nije samo 'hype train' koji će se ugasiti nakon prvog pravog izazova, a Muhammad je prije dva mjeseca pobijedio Vicente Luque u isto tako jednoj vrlo zanimljivoj borbi. Chimaev se tom pobjedom probio na 3. mjesto UFC-ove ljestvice, dok Muhammad drži 5. mjesto.

Muhammad je trenutno u nizu od sedam pobjeda protiv respektabilnih protivnika, a imao je i poništenu borbu protiv Leona Edwardsa nakon slučajnog uboda prstom u oko. Chimaev je neporažen u svojih 11 MMA borbi, te je ovaj 'match up' zapravo ono što većina fanova želi vidjeti. To je pravi izazov za oba borca u kojoj će pobjednik biti na korak do titule. Uz pretpostavku da će se njih dvojica boriti u sličnom vremenskom razdoblju kao Usman i Edwards, ukoliko nitko ne bude teže ozlijeđen ili podvrgnut operaciji mogli bismo gledati već na proljeće iduće godine pobjednika borbe Chimaeva i Muhammada u borbi za naslov.

Linker
15. svibanj 2024 06:24