UFC

Chimaev ne gubi vrijeme; želi dvije borbe u razmaku od dva mjeseca

Khamzat Chimaev 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ovim tempom bi se mogao boriti za titulu već iduće godine

UFC-ov borac i jedna od najbrže rastućih zvijezda borilačkog sporta, Khamzat Chimaev, želi se boriti protiv Natea Diaza i Belala Muhammada u razmaku od samo dva mjeseca. Prvo želi odraditi borbu protiv Diaza u kolovozu (8. mjesec), a zatim protiv Muhammada u listopadu (10. mjesec).

Muhammad i Chimaev obojica imaju vrlo važne pobjede iza sebe u kojima su dokazali koliko zapravo vrijede. Chimaev je u jednoj od najboljih borbi ove godine porazio Gilberta Burnsa i time dokazao da nije samo 'hype train' koji će se ugasiti nakon prvog pravog izazova, a Muhammad je prije dva mjeseca pobijedio Vicente Luque u isto tako jednoj vrlo zanimljivoj borbi. Chimaev se tom pobjedom probio na 3. mjesto UFC-ove ljestvice, dok Muhammad drži 5. mjesto.

Muhammad je trenutno u nizu od sedam pobjeda protiv respektabilnih protivnika, a imao je i poništenu borbu protiv Leona Edwardsa nakon slučajnog uboda prstom u oko. Chimaev je neporažen u svojih 11 MMA borbi, te je ovaj 'match up' zapravo ono što većina fanova želi vidjeti. To je pravi izazov za oba borca u kojoj će pobjednik biti na korak do titule. Uz pretpostavku da će se njih dvojica boriti u sličnom vremenskom razdoblju kao Usman i Edwards, ukoliko nitko ne bude teže ozlijeđen ili podvrgnut operaciji mogli bismo gledati već na proljeće iduće godine pobjednika borbe Chimaeva i Muhammada u borbi za naslov.

Miljenik UFC-ove publike Nate Diaz tvrdi da je već imao dogovorenu borbu protiv Chimaeva, ali da je Chimaev to otkazao zbog svadbe. Nedavno su procurili u javnost parovi koje je UFC htio službeno obznaniti za javnost, a jedan od tih parova bili su Nate Diaz i Khamzat Chimaev koji su bili "bukirani" za UFC 276 event koji se održava 2. srpnja (7. mjesec).

Diazu je ostala još jedna borba za odraditi u UFC ugovoru nakon što je u lipnju (6. mjesec) prošle godine izgubio od Leona Edwardsa. Ovo nije prvi put da je Diaz dogovarao borbu protiv Chimaeva; on tvrdi kako su čelnici pokušali tu borbu dogovoriti još u prosincu (12. mjesec) prošle godine.

Linker
03. kolovoz 2022 13:17