UFC

Khabib Nurmagomedov o svom petogodišnjem sinu: ‘On već trenira, počeo je ranije nego ja‘

Khabib Nurmagomedov

 Dmitry Feoktistov/TASS/Profimedia
Umirovljeni Nurmagomedov brzo je sina uključio u sportske aktivnosti

Mnoge MMA fanove donekle žulja činjenica da se Khabib Nurmagomedov povukao iz sporta kao 32-godišnjak i samo jednu pobjedu udaljen od omjera 30-0. Nurmagomedov je u desetom mjesecu 2020. godine odlučio da je dosta, a njegovoj odluci kumovala je smrt njegovog oca Abdulmanapa.

Khabib je odradio meč protiv Justina Gaethjea bez prisustva svog oca, ali nakon borbe se umirovio uz objašnjenje da je majci obećao kako više neće nastupati bez svog oca.

Pokušavao je Dana White s bogatim ponudama, pokušavali su i borci poput Michaela Chandlera i Charlesa Oliveire prizvati Khabibov povratak na raznorazne načine, ali Khabib je jasan - obećanje majci važnije mu je od bilo kakvih dodatnih sportskih ostvarenja.

Nurmagomedovu je sve lakše podnijeti i zbog činjenice da ga je Islam Makhachev uspješno naslijedio na tronu UFC-ove lake kategorije. Međutim, kad su nasljednici u pitanju, Khabiba bi jednog dana mogao naslijediti i njegov sin. Nurmagomedov je u razgovoru za Red Corner MMA prije nekoliko dana progovorio o svom 5-godišnjem sinu.

‘‘Moj sin već trenira hrvanje i radi neke gimnastičke elemente. On ima dobrog trenera kojem vjerujem i već trenira u Mahačkali. Počeo je čak i ranije nego što sam ja započeo, još kao 3,5-godišnjak.‘‘

Na upit reportera o treneru koji njegovog sina podučava hrvanju, Khabib je dao odgovor koji bi zapravo mnogi i očekivali.

‘‘Imate li boljeg kandidata od mene? Ja ću ga trenirati hrvanju.‘‘, rekao je Khabib.

Sve više je dagestanskih MMA boraca iz obitelji Nurmagomedov, kao i ostalih Dagestanaca koji su stasali pod paskom pokojnog Abdulamanapa Nurmagomedova. Usman Nurmagomedov, Umar Nurmagomedov, Islam Makhachev, samo su neki od boraca koji tek preuzimaju primat i trebali bi vladati narednih nekoliko godina. Khabib očito planira nastaviti i s trenerskom ostavštinom svog oca. Khabibov sin izrazito je mlad i načekat ćemo se do perioda unutar kojeg bi mogli očekivati početak njegove MMA karijere, ali predispozicije za uspješnu karijeru definitivno ima.

Linker
17. lipanj 2024 10:57