UFC

Charles Oliveira analizirao meč Volkanovskog i Makhacheva: ‘Možda i iznenadi Islama‘

Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Espn Mma)
Rekao da je pitanje tko će uspjeti nametnuti ono u čemu je najbolji

U drugom mjesecu u Australiji nas čeka vrhunska UFC 284 priredba koja je nedavno ostala bez borbe između Roberta Whittakera i Paula Coste, no pored meča između Makhacheva i Volkanovskog se čini kako ništa nije dovoljno veliko.

Volkanovski već duže vremena najavljuje prelazak u laku kategoriju i napad na pojas, a na UFC 280 u desetom mjesecu prvak je postao Islam Makhachev. Pobijedio je Charlesa Oliveiru ‘‘submissionom‘‘ u Abu Dhabiju te je zasjeo na tron jedne od najatraktivnijih kategorija u UFC-u, a sada je pred njim prva obrana titule i to ni više ni manje nego protiv prvog ‘‘pound-for-pound‘‘ borca svijeta.

Fanovi još od samog dogovora borbe raspravljaju o tome kako će borba teći, a svoje mišljenje je dao i bivši prvak Oliveira:

‘‘Ako će Islam moći skratiti distancu i srušiti ga, nema toliko toga drugog za učiniti. Volkanovski ima jako dobre ruke i obranu od rušenja. Ako će se Volkanovski moći kretati i kontrolirati distancu, možda i iznenadi Islama. Bit će pitanje toga tko će bolje provesti svoju taktiku.‘‘, rekao je Oliveira za Super Lutas.

Kao jednu od najvećih Islamovih prednosti često se navodi njegova fizička snaga, šti je neupitno da posjeduje. No kada imate borca koji je toliko snažan za svoju kategoriju a na sve to ima vrhunske vještine, to je apsolutno težak zadatak za svakoga.

S druge je strane Volkanovski s razlogom prvi na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici te je sigurno da on u toj borbi ima dobre šanse. Tko će bolje provesti svoj plan, saznat ćemo u drugom mjesecu.

Linker
19. lipanj 2024 22:29