UFC

Kevin Lee odbacivao je mogućnost povratka u UFC, ali ipak se vratio u najjaču MMA organizaciju

Kevin Lee i Dana White

 Instagram (kevin Lee)
30-godišnji američki borac davao je naznake odlaska u PFL, ali White ga je vratio pod okrilje UFC-a

Puno je prilika izvan UFC-a za mene, a ja sam jedan od najiskusnijih tipova. Ako pogledate borce koji nisu u UFC-u, teško je pronaći nekog s omjerom poput mog (19-7), a da se pritom borio s tipovima s kojima sam se ja borio i da je sličnih godina poput mene (30). Povratkom u UFC upropastio bih svoju pregovaračku poziciju koja je trenutno jako dobra za mene. Donekle sam zainteresiran vratiti se u UFC, ali to bi morala biti posebna ponuda. Nije dovoljno da samo postanem UFC-ovim borcem‘‘.

Bile su to riječi Kevina Leeja prije otprilike mjesec dana. Nekoć vrlo talentirani borac iz Detroita tada je na neki način odbacio mogućnost potpisivanja ugovora s UFC-om i djelovalo je da će PFL bit njegova sljedeća destinacija.

Ipak, nedugo nakon svih tih izjava, Kevin Lee je postao novim/starim borcem UFC-a. 30-godišnji ‘‘Motown Phenom‘‘ još je tijekom vikenda podijelio zajedničku fotografiju s Danom Whiteom, a u opisu fotografije napisao je:

‘‘Zahvalan sam na svakom trenutku u svom životu . Alhamdulillah. Naporan rad uvijek se isplati.‘‘

Ako se pitate zašto Kevin Lee zahvaljuje Alahu, moramo vas podsjetiti da se Lee okrenuo islamskoj vjeroispovijesti tijekom protekle 2022. godine.

Mnogi su nakon Leejeve fotografije s Whiteom počeli špekulirati o Kevinovom povratku u UFC, a sada je i službeno, Kevin Lee opet će se boriti unutar UFC-ovog kaveza.

Kevin je nekoć obećavao jako puno, a u desetom mjesecu 2017. godine borio se za titulu privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije. Tu priliku zaslužio je nakon pet uzastopnih pobjeda, ali Tony Ferguson zaustavio ga je na posljednjoj prepreci ka osvajanju pojasa za privremenog prvaka.

Lee je nakon toga krenuo naglo silaznom putanjom. Upisao je dvije pobjede i četiri poraza te je napustio UFC. Jedan od razloga napuštanja UFC-a, barem prema Kevinovim razlozima, bila je i suradnja s Marquelom Martinom koji je tada zastupao i Francisa Ngannoua. UFC i Martin nisu bili u dobrim odnosima zbog problema oko novog Francisovog ugovora i Kevin Lee je tvrdio kako je i on nastradao kao kolateralna žrtva. Novog poslodavca pronašao je u Khabibovoj Eagle FC organizaciji, ali tamo je odradio samo jedan nastup porazivši Diega Sancheza.

To je očito bilo dovoljno za povratak u UFC, ali Kevin Lee je promijenio i svog menadžera. Marquel Martin više ga ne zastupa, a Kevinov novi menadžer je Ali Abdelaziz koji je u odličnim odnosima s Whiteom.

Koliko Kevin može u UFC-ovoj lakoj ili možda u velter kategoriji, bit će zanimljivo vidjeti. Najbolje godine trebali bi tek biti pred njim, ali rada se o težinskim kategorijama u kojima je trenutno najteže doći do samog pojasa i konkurencija je ogromna.

Lee je ranije u karijeri pokazivao da se može nositi s vrhunskim borcima, upisao je 11 pobjeda i šest poraza pod okriljem UFC-a, a njegov povratak u kavez očekuje se tijekom proljeća.

Linker
03. svibanj 2024 19:16