UFC

Kevin Lee otkrio s kime će se boriti u povratničkom nastupu: ‘Vrijeme je da prepravimo povijest‘

Tony Ferguson i Kevin Lee

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Nekoć talentirani borac lake kategorije dobit će priliku revanširati se ‘‘El Cucuyju‘‘

Nedavno smo saznali vijest da se Kevin Lee vratio u UFC, a iako se šuškalo da će on biti jedan od članova ovogodišnje sezone ‘‘The Ultimate Fightera‘‘, brzo je ta vijest opovrgnuta. Lee se nije vratio da bi sudjelovao u tom showu, nego se vratio kao punopravni UFC-ov borac s ambicijama za napad na sami vrh.

Tko će biti njegov protivnik u povratničkom meču, službeno još nije poznato, ali Kevin Lee nam je pomogao i otkrio što možemo očekivati. ‘‘Motown Phenom‘‘ je na svom Instagram profilu postavio dva ‘‘storyja‘‘. Na prvom se nalazi uređena fotografija (poster) na kojoj se nalaze on i Tony Ferguson, a pri dnu je navedeno ‘‘Ferguson vs. Lee 2‘‘. Sljedeći njegov ‘‘story‘‘ ukratko nam pojašnjava o čemu se radi.

‘‘Vrijeme je za prepravljanje povijesti‘‘, napisao je Lee.

Očito će Kevin Lee dobiti priliku revanširati se Tonyju Fergusonu. Njihov prvi meč gledali smo u desetom mjesecu 2017. godine, a bila je to ujedno i borba za privremenog prvaka UFC-ove lake kategorije. Dobro je Lee parirao velikim dijelom te borbe, ali krajem četvrte runde morao je tapkati na Fergusonovo ‘‘trokut gušenje‘‘.

Tony je tada prezentirao i ubojite laktove iz donje pozicije, a Kevin Lee bio je silno frustriran jer nije došao do pojasa. Dvojica tada ponajboljih boraca lake kategorije danas su miljama daleko od tog statusa i izdanja koja su nekoć pružali.

Ferguson je u nizu od pet uzastopnih poraza, a Kevin Lee upisao je dvije pobjede u posljednjih šest nastupa. Prošli meč odradio je pod okriljem Khabibove Eagle FC organizacije, a jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Diega Sancheza.

Izgubi li Tony Ferguson i šesti meč zaredom, to će vjerojatno biti kraj njegove UFC karijere, a možda i općenito kraj MMA karijere. Izgubi li Kevin Lee, teško je išta zaključiti osim da Kevin teško može ciljati na vrh kategorije. Lee inače planira nastupati u velteru, a radi se o vrlo zahtjevnoj težinskoj kategoriji. Ništa lakše ne bi mu bilo niti u lakoj kategoriji.

Lokacija i datum ove borbe zasad su nepoznanica, dok UFC ne objavi službenu potvrdu.

Linker
14. svibanj 2024 19:53