UFC

Kamaru Usman ima formulu za rasplet velter kategorije: ‘Ovaj protivnik jedini ima smisla za Leona Edwardsa‘

Leon Edwards i Belal Muhammad

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Bivši UFC-ov prvak Kamaru Usman ima svoju viziju za ‘čišćenje‘ velter kategorije

Kamaru “Nigerian Nightmare” Usman je još jedan od boraca koji misle da Belal “Remember The Name” Muhammad (23-3) zaslužuje šansu za titulu. Borac palestinskih korijena koji se trenutno bori pod američkom zastavom je neporažen u zadnjih 10 borbi. U zadnjoj borbi je odlukom porazio Gilberta Burnsa.

Trenutni prvak velter kategorije Leon “Rocky” Edwards (22-3) i Belal Muhammad su već imali okršaj 2021. koji je proglašen “no contest” odnosno Edwards je slučajno prstom ozlijedio Muhammadovo oko.

“On jedini ima smisla za Leona Edwardsa” rekao je Usman za UFC Live te nadodao: “On je već neko vrijeme tu, top 10, top 5 možda. Mislim da poslije njega, trebat će vremena da se netko izgradi i ugrozi trenutnog prvaka.” Poznato je da Nigerijac simpatizira Edwardsa unatoč tome što ga je Englez nokautirao u zadnjoj rundi kada je opravdao svoj nadimak “Rocky”.

Također “Nigerian Nightmare” se osvrnuo i na svoju neuspješnu misiju u srednjoj kategoriji protiv Khamzata Chimaeva. “Nikada nisam mislio da ću biti u ovoj poziciji. Nikada nisam mislio da ću sjediti i pustiti stvari da se same razvijaju. Nakon dugo vremena sam u poziciji kada mi nije jedini imperativ biti prvak. Naravno da i dalje želim to, no pustit ću da se stvari iskristaliziraju u velter kategoriji. Također, stvari nisu jasne ni u srednjoj kategoriji. Uzet ću malo vremena i onda ću povući pravi potez”.

Linker
17. travanj 2024 07:48