UFC

Islam Makhachev pojasnio zašto je odbio nastup na UFC 300: ‘Neizvedivo je, jako teško je trenirati u ovom periodu‘

Islam Makhachev (lijevo) | Leon Edwards (desno)

 Instagram (islam Makhachev, Leon Edwards)
UFC je možda mogao bolje tempirati 300. priredbu znajući da muslimani neće moći nastupiti

‘‘Dopustite mi da kažem ovo – Leonu Edwardsu nudili smo tri protivnika tokom cijelog ovog perioda. Leon nije rekao ‘ne‘ niti jednom od njih. Lik je apsolutni ubojica. Imali smo tri protivnika koje smo bacili na njega za UFC 300, svima je rekao ‘da‘. Htio se boriti protiv bilo koga. Dečko je apsolutna legenda. Hvala ti Leone, veliko poštovanje‘‘, rekao je Dana White u veljači (2. mjesec) na konferenciji za medije nakon UFC 298 eventa.

Odmah nakon te izjave fanovi su počeli nagađati o kojoj trojci se radi, a odgovor je nedugo poslije došao od strane Ariela Helwanija. Najpoznatiji MMA novinar na svijetu tvrdi kako su Edwardsu ponuđeni Khamzat Chimaev, Shavkat Rakhmonov i Islam Makhachev, ali sva trojica odbila su nastup.

Nitko nije ostao pretjerano iznenađen njihovim odbijenicama. Sva trojica islamske su vjeroispovijesti, a u periodu od 10.3. do 9.4., muslimani su u ramazanskom postu. UFC 300 na rasporedu je 13. travnja (četvrti mjesec), što znači da bi netko od ove trojice boraca posljednji dio priprema morao odraditi tijekom posta.

Potvrdu tih pretpostavki dao je Islam Makhachev u razgovoru za MMA Junkie. Dagestanac je potvrdio kako je postojala mogućnost da se bori za pojas u velteru na UFC 300 eventu, ali termin priredbe jednostavno mu ne odgovara.

‘‘Da, ponudili su mi meč, ali to nije izvedivo. Mi smo sada u ramazanskom postu. Mjesec dana postimo i nemoguće je trenirati za borbu tijekom tog perioda. Jako je teško. Morate postiti od izlaska sunca i cijeli dan zapravo postite. Trenirati u tom periodu jako je teško.

Pitao sam svog menadžera Alija Abdelaziza može li UFC pomaknuti UFC 300 event dva tjedna kasnije, ali rekao mi je da to nije moguće. Naravno da mi je žao zbog svega toga, to je borba iz snova za mene. Nemam ni najmanju šansu za nastupiti na UFC 300 i zato sam jako uzrujan. To je velika stvar, boriti se s Leonom Edwardsom za drugi pojas, ali ovaj put sam propustio priliku.‘‘, pojasnio je Islam Makhachev.

UFC je možda mogao bolje tempirati UFC 300 priredbu znajući da pripadnici islamske vjeroispovijesti neće moći nastupiti 13. travnja (četvrti mjesec). No, kasno je za promjene, a ‘‘fight card‘‘ UFC 300 eventa svakako izgleda fenomenalno i nemamo za čime žaliti.

Kad je Makhachev u pitanju, njega ćemo u kavezu gledati vjerojatno tijekom šestog mjeseca. Dustin Poirier spominje se kao potencijalni protivnik, ali nekoliko je mogućih opcija i ništa još nije službeno potvrđeno.

Linker
26. travanj 2024 16:43